Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Elev-PC

Bærbar PC er et obligatorisk verktøy for elever i videregående opplæring i Oppland. Du kan leie PC rimelig av skolen. Fra høsten 2015 ble det også mulig for nye Vg1-elever å benytte privat datamaskin i stedet for leie-PC.

Alle som søker Vg1 i Oppland må fylle ut et nettskjema i læringsplattformen vår, Fronter. Svarfrist for søkere til skoleåret 2017/18 er fredag 2. juni 2017. I skjemaet må du oppgi om du ønsker å leie PC eller å benytte privat datamaskin.

Les mer om nettskjema for bærbar datamaskin

Skolene gir alle elevene gratis tilgang til den programvaren de trenger til skolearbeidet - dette gjelder både leie-PC-er og private PC-er.

Leie-PC

Leie-PC-ene er moderne maskiner med god ytelse. De har tre års garanti og serviceavtale, og hvis det er betalt leie for tre år kan elevene ta med seg PC-en når de forlater skolen. Vg1-elevene vil få utlevert leie-PC-en sin etter skolestart.

Leie-PC-ene subsidieres av fylkeskommunen, og tre års leie av årets elev-PC-er utgjør vanligvis under halvparten av prisen på tilsvarende PC - uten serviceavtale - i en nettbutikk.

Elevene må betale en årlig leie tilsvarende det det laveste utstyrsstipendet fra Lånekassen. Skoleåret 2016/17 er leien 991 kroner.

Leie-PC-ene inneholder alle nødvendige programmer og er godt egnet til skolearbeidet.

Les mer om leie-PC

Avtale om leie av bærbar PC

Privat datamaskin

Nye Vg1-elever i Oppland kan velge om de vil leie PC av skolen eller benytte sin private datamaskin. Hvis du har en relativt ny og god datamaskin, vil den trolig fungere greit til skolearbeidet.

Dersom du velger å benytte din private maskin forplikter du deg til å stille med en fungerende datamaskin fra første skoledag i Vg1.

Du kan bruke PC eller Mac, men husk at skolenes dataløsninger vanligvis er tilpasset PC-er. Skolene kan derfor ikke garantere at en Mac vil fungere fullgodt.

Bruker du privat datamaskin, må du sørge for at den fungerer til enhver tid.

Les mer om bruk av privat datamaskin på skolen

Avtale for bruk av privat datamaskin

Sist oppdatert 12.08.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering