Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Flytte til Oppland?

Gågata i Lillehammer - Klikk for stort bildeGågata i Lillehammer Oppland fylkeskommune Skal vi fortelle deg en hemmelighet? Det gode liv er nærmere enn du tror.

Til finnehjem.no

Her i Oppland lever vi det hver dag. Vi har så god plass at vi ikke har noe som heter «kø». Og så mange muligheter at vi med god samvittighet kaller oss «mulighetens fylke». Summen av valgmuligheter, mangfold og potensial i Oppland er like vidstrakt som geografien vår. Valget er ditt.

Fylket vårt er langt, men det er kort vei til alt. Til store opplevelser. Til stillhet og ro når du trenger det. Til det gode liv. Til noe av det beste Norge kan by på. Du finner det her. Til landets hovedflyplass er det bare en kort kjøretur før resten av verden åpner seg opp for deg. De som bor i Oppland har både Norge og verden for sine føtter. Det har du kanskje ikke tenkt på før? Nå vet du det.

Oppland er både by og land. Her får du det beste av to verdener. Karrieren og familielivet. Det profesjonelle og det private. Det pulserende bylivet og de landlige verdiene. Byene våre har småbyens kvaliteter og storbyens tilbud. For barna betyr det trygghet og livsutfoldelse, for de voksne livsrom til en overkommelig penge. Det er kort vei fra parkettlagte møterom  til du kjenner gras under barbeinte føtter. Her blir tiden din mer verdt. Huslånet også. Ha det i bakhodet når du vil bytte storbyleiligheten mot noe større og rimeligere. Husk å huke av for Oppland når du søker etter bolig. For den som vil pendle, er det ikke langt til Oslo. Ikke for den som bare vil ha en kveld i Operaen heller.

Skal vi fortelle deg én hemmelighet til? Oppland har noen av Europas mest avanserte utdannings- og forskningsmiljøer. Mulighetene innen høyere utdanning er unike. Vil du ta filmutdanning, studere reiseliv og kultur, ta en doktorgrad i informatikk eller arbeide i ett av de tyngste akademiske miljøene i Europa innen data- og informasjonssikkerhet, finner du det her. Vi har høykompetent industri, sterke merkevarer og spennende bedrifter. Hos oss kan du finne jobben du drømte om og huset du har råd til.

I Oppland finner du noen av Europas vakreste naturopplevelser. Her kan du bo midt i norgeshistorien og bruke kulturskattene daglig. Peer Gynt. Jotunheimen. Birkebeineren. Rakfisken. Litteraturfestivalen. Skog, vann og nesten 200 fjelltopper høyere enn 2000 meter. Vi teller ikke mulighetene, vi bruker dem. Det vi kan nyte hver dag er også grunnen til at vi har flere besøkende enn nesten noe annet fylke. Og alt er tilgjengelig for deg. Du kan velge og vrake.

Oppland er mangfold og muligheter. Oppland er by og land i samme pakken. Oppland er kort vei til store opplevelser. Oppland er lavere hus, billigere hverdag og rikere liv.

Valget er ditt.

Sist oppdatert 09.02.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering