Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Rekruttering

Rekruttering av nye medarbeidere er den viktigste investeringen vi gjør.

Vi ønsker oss kompetente, motiverte medarbeidere som kan bidra til gode tjenester og videreutvikling av organisasjonen. Det er nødvendig å kvalitetssikre rekrutteringsprosessen på best mulig måte. I forbindelse med dette er det utarbeidet flere dokumenter:

  • Rutine for tilsetting
  • Mal for jobbanalyse
  • Veileder for gjennomføring av intervju og referanseintervju
  • Mal for innstilling og tilsettingsvedtak

Dokumentene finnes i kvalitetssystemet.

Rutine for tilsetting

Rutinebeskrivelse for tilsettingsprosessen i Oppland fylkeskommune skal bidra til å sikre kvaliteten på rekrutteringer, både i forhold til lov og avtaleverk og i forhold til resultat. Et godt rekrutteringsarbeid starter med en grundig analyse av hvilken kompetanse og hvilke egenskaper som trengs i stillingen. Utlysningsteksten utarbeides på bakgrunn av analysen.

Oppland fylkeskommune bruker også testverktøyet B5-Plus for å kvalitetssikre enkelte tilsettinger. Mer informasjon om verktøyet kan du få ved å ta kontakt med HR-enheten

Visma Rekruttering

Visma Enterprise HRM Rekruttering brukes ved annonsering av ledig stilling, elektronisk søknad, utarbeiding av søkerlister og ko