Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Rekruttering

Rekruttering av nye medarbeidere er den viktigste investeringen vi gjør.

Vi ønsker oss kompetente, motiverte medarbeidere som kan bidra til gode tjenester og videreutvikling av organisasjonen. Det er nødvendig å kvalitetssikre rekrutteringsprosessen på best mulig måte.

Rutine for tilsetting

Rutinebeskrivelse for tilsettingsprosessen i Oppland fylkeskommune skal bidra til å sikre kvaliteten på rekrutteringer, både i forhold til lov og avtaleverk og i forhold til resultat. Et godt rekrutteringsarbeid starter med en grundig analyse av hvilken kompetanse og hvilke egenskaper som trengs i stillingen. Utlysningsteksten utarbeides på bakgrunn av analysen.

Mal for intervjuer

Malen for intervjuer er en huskeliste over tema det normalt vil være riktig å berøre i et intervju. Oppland fylkeskommune bruker også testverktøyet B5-Plus for å kvalitetssikre enkelte tilsettinger. Mer informasjon om verktøyet kan du få ved å ta kontakt med HR-enheten

Visma Rekruttering

Visma Enterprise HRM Rekruttering brukes ved annonsering av ledig stilling, elektronisk søknad, utarbeiding av søkerlister og korrespondanse med søkerne. 

Stillingsannonser

Utlysningsteksten i stillingsannonser er en kortversjon av utlysningen som er lagt inn i Visma. For å få samlet flere annonser, er det innrykk torsdager i partallsuker.

Les mer om annonsering

Noen egne regler for Karriere Oppland

Det er også utarbeidet kjøreregler for tilsetting i Karriere Oppland, som supplerer de ordinære tilsettingsrutinene i Oppland fylkeskommune.

Sist oppdatert 23.02.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering