Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Medarbeiderskapsutvikling

Medarbeiderskap er en metode for kulturbygging og et virkemiddel for å forankre organisasjonspolitikken i Oppland fylkeskommune.

Vi trenger selvstendige medarbeidere som kjenner eierskap til organisasjonens verdier, mål og oppgaver. Vi må kunne samarbeide godt med hverandre og vi må kunne lede oss selv, sammen med leder.

Lærende organisasjon

I en lærende organisasjon er det viktig at den enkelte medarbeider får brukt og utviklet sin samlede kompetanse. Medarbeiderskap representerer en ideell medarbeiderrolle, der idealet er en kunnskapsmedarbeider som med høy faglig integritet utvikler sin kompetanse til det beste for brukerne, organisasjonen og seg selv.

På samlingene tas det utgangspunkt i egen arbeidshverdag og gruppene får arbeide med utvikling av organisasjonskultur på sin egen arbeidsplass. Deltakerne får mulighet til å reflektere rundt, og videre bidra, til å utvikle sin rolle som medarbeidere i en lærende organisasjon.

Prosessveilederne er ansatte fra alle deler av organisasjonen, de er medlemmer av læringsnettverket og har flere oppgaver knyttet til å utvikle organisasjonskulturen.

Temaer det arbeides med på samlingen er: medarbeiderskap, lederskap, organisasjon, organisasjonskultur, forandringsprosesser og utviklingsarbeid.

Samling i medarbeiderskap består av informasjonsmøte 2-3 uker i forkant, samling i to dager og utviklingsarbeid i egen avdeling etter samlingen. Det blir også holdt oppfølgingsmøte etter cirka tre måneder. Samlingen er en fin arena for å treffe kollegaer fra andre deler av organisasjonen, noe som bidrar til mye god læring.

Sist oppdatert 21.12.2015
Fant du det du lette etter?