Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Prosjektmetodikk i Oppland fylkeskommune

Oppland fylkeskommune skal kjennetegnes ved profesjonelt prosjektarbeid i forhold til brukere, samarbeidspartnere og politikere.

Prosjekt som arbeidsformen skal føre til at resultatene av fylkeskommunens innsats blir bedre, og dette skal i større grad kunne dokumenteres og synliggjøres.

Prosjekthåndboka

Prosjekthåndboka angir hvordan det skal arbeides med prosjekter i vår organisasjon. Metodikken som er beskrevet er skreddersydd til vårt formål, og er sammensatt av metoder fra ulike bidragsytere.

Opplæring

Vi skal jevnlig gi tilbud om opplæring i prosjektmetodikk (se kalender på høyre side). Dersom du ønsker individuell veiledning kan du ta kontakt med Øystein Windingstad på IKT.

Når skal man velge prosjekt som arbeidsform?

Ikke alle arbeidsoppgaver skal løses gjennom prosjektarbeid. Hver enkelt leder og medarbeider må sammen vurdere hva som er den hensiktsmessige arbeidsformen når en utviklingsoppgave skal løses.

Det er ofte de tidsbegrensede oppgavene som krever tverrfaglig tenkning og en egen (liten eller stor)organisasjon, som med fordel kan løses gjennom prosjektarbeid.

Når prosjekt er valgt som arbeidsform for en oppgave eller oppdrag som skal løses, skal prinsipper og metoder som er beskrevet i prosjekthåndboken benyttes.

Grensen mellom et hjelpemiddel og en tvangstrøye er hårfin. Bruk prosjekthåndboken som et hjelpemiddel, og søk råd når du står fast!

 
 
Sist oppdatert 09.06.2015
Fant du det du lette etter?