Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Medarbeideroppfølging

Lederen har ansvar for å legge til rette for god dialog, men det er den enkelte medarbeider som har ansvar for sin egen utviklingsprosess.

Verdibasert ledelse og medarbeiderskap er fundamentet i kulturen vår. Lederen har ansvar for å legge til rette for dialogen, men det er den enkelte medarbeider som har ansvar for sin egen utviklingsprosess. Organisasjonspolitikken med de kulturtrekk og verdier som er beskrevet der, er grunnlaget for dialogen.

Medarbeiderskap og lederskap går hånd i hånd

Medarbeiderskap og lederskap forutsetter hverandre og bygger på ansvarliggjøring og myndiggjøring av medarbeidere. Fokus rettes mot at medarbeidere opplever mestring, læring, mening og har høy grad av ansvar og autonomi.

Kontinuerlig prosess

Medarbeideroppfølging er en kontinuerlig prosess basert på den jevnlige dialogen mellom leder og medarbeider. Det er viktig at vi sammen bidrar til en kultur der vi åpent snakker om de løpende utfordringene.

Veiledere for medarbeideroppfølging

Sist oppdatert 20.02.2017
Fant du det du lette etter?