Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tips og triks

Dette er en hjelpeside for bibliotekene i Oppland hvor vi gir råd og tips i forbindelse med bruk av appen eBokBib, samt bruk av iPhone og iPad.

Spørsmål:

Teknisk på iPad

Hva gjør jeg feil?

Når jeg er inne i en bok, og ønsker å forandre på bokstavene, ønsker å endre på lys, eller ønsker å lukke boka. Den stripa som skal dukke opp nederst på skjermen, kommer nesten aldri opp, kanskje bare i 10 % av tilfellene. Skyldes dette en svakhet ved skjermen (det er en forholdsvis lite brukt, og veldig ny iPad – innkjøpt i vinter), eller er det noe jeg gjør feil? Det eneste som dukker opp på skjermen, er den vanlige for applemenyen, eller at det blir sideskift.

Svar:

  1. Ved å «tappe» en gang med fingeren midt på skjermen når du er inne i boka så får du opp menyen nede og oppe. Det er viktig å treffe akkurat på midten.
  2. Når jeg får problemer med appen (f.eks. forhåndsvisning, så lukker jeg appen og åpner den «stående» på iPad, da funker det.
  3. Dobbeltklikk på iPad-knappen. Da ser du alle appene som er åpne. Dra eBokBib-appen oppover. Da lukker den seg. Dette må jeg gjøre når jeg ønsker å endre for eksempel innstillinger fra Høyt vurdert til Alle.
  4. Det siste alternativet er at man sletter appen og reinstallerer den.

 

Hjelp i eBokBib

Sist oppdatert 10.12.2015
Fant du det du lette etter?