Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kransen og Kronen

Bjørnson - Klikk for stort bildeEn forestilling med tekster av Norges nobelprisvinnere i litteratur. 

Kransen og Kronen - Klikk for stort bildeKransen og Kronen Brynjar Eidstuen, Oppland Arbeiderblad

Tilknytning til Oppland

Norges tre nobelprisvinnere i litteratur har alle sterk tilknytning til Oppland. Tema Teater har spesialskrevet en forestilling med tekster fra både Undset, Bjørnson og Hamsun som skal på turné til folkebibliotekene i Oppland i 2018.

Gjennom denne turneen ønsker Oppland fylkesbibliotek og Tema Teater å heve stoltheten blant innbyggerne og øke oppmerksomheten over at disse tre har hatt Oppland som virkeområde. Alle skriver om universelle temaer som har aktualitet og relevans for samtiden også i dag.

Forestillingen inviterer publikum inn i litteraturen til nobelprisvinnerne gjennom fire korte monologer og flettet sammen med musikk av Johan Sebastian Bach. Du får oppleve Maria Stuart i Skottland, Kristin Lavransdatter i Sel, Victoria i herskapshuset på Østlandet og Petra ved fiskerkneipen i Bergen. Fire forskjellige kvinneliv med håp og lengsler - alle formidlet av skuespiller Gro Ann Uthaug og med tonefølge av fiolinist Marieke Bettman.

Forestillingen er et samarbeid mellom Oppland fylkesbibliotek og Tema Teater med støtte fra Fritt Ord og Nasjonalbiblioteket og skal ut på turné til flere folkebibliotek i Oppland.

Premiere

Gjøvik bibliotek og litteraturhus blir første stoppested for denne forestillingsserien, onsdag 10. januar, kl. 18.00.

Turné 2018

Forestillingen vises på de aller fleste folkebibliotek i Oppland. Frem til sommeren 2018 vil disse bibliotekene få besøk:

 
Gausdal folkebibliotek 25. januar kl. 18.00
Øystre Slidre folkebibliotek 1. februar kl. 18.00
Nord-Aurdal folkebibliotek 8. februar kl. 18.00
Ringebu folkebibliotek 15. februar kl. 18.00
Nord-Fron bibliotek 22. februar kl. 18.00
Lillehammer bibliotek 2. juni kl. 17.00

 

Flere kommuner vil få besøk i løpet av høsten 2018. Turneen avsluttes våren 2019.Undset, Bjørnson og Hamsun - Klikk for stort bildeUndset, Bjørnson og Hamsun