Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Samarbeid med Ungdoms-OL 2016

Leselystprosjekter og markedsføring av bibliotek i Oppland.

Synlighet og sportsånd

Fra 12. til 21. februar 2016 ble det arrangert det fjerde Olympiske ungdomsleker i Lillehammer, Hamar, Gjøvik. Lillehammer 2016/Lillehammer Youth Olympic Games Organizing Comitee (LYOGOC) som var ansvarlige for planleggingen og gjennomføringen av lekene, og Oppland fylkesbibliotek ønsket å benytte seg av oppmerksomheten i forbindelse med arrangementet for å øke synligheten til lekene, lesing og litteratur.

Formål

Motivere og inspirere ungdom til leseglede, læring og litteratur. Bidra til å øke oppmerksomheten rundt Ungdoms OL og motivere til fysisk aktivitet. 

Mål

Synliggjøre ungdomslitteratur og idrettsarrangementet Ungdoms-OL før og under arrangementet. Bidra til økt leseglede og interesse for idrett generelt. 

Mer om prosjektet: Synlighet og sportsånd (PDF, 236 kB)

Sluttrapport fra samarbeidet med ungdoms-OL 2016. (PDF, 358 kB)

Prosjektleder: Eva Ernestus

Nyhetsartikkel om prosjektsamarbeidet

Følg denne lenken: http://www.oppland.no/fagomrader/fylkesbiblioteket/fylkesbiblioteket-nyheter/gar-for-litterar-seier.69820.aspx

Ambassadørene for ungdoms-OL anbefaler litteratur:

Kjetil Jansrud, alpinist:

Ingvild Flugstad Østberg, skiløper:

Mikke Kokslien, kombinertløper:

Maiken Caspersen Falla, langrennsløper:

Sjur Røthe, langrennsløper:

Anders Fannemel, skihopper:

Anne Line Gjersem, kunstløper:


 

Synlige bibliotek i Oppland

Prosjektet skal bidra til forslag på løsning om hvordan bibliotektilbudet kan bli enda mer synlig for barn, ungdom og voksne. 

Formål

Kartlegge tiltak som kan igangsettes for å gjøre bibliotekene og deres tilbud i Oppland mer synlige for innbyggerne. 

Mål

Andre bibliotek kan benytte seg av resultatet fra prosjektet til å gjennomføre/prøve ut liknende tiltak for å bli enda synligere. Prosjektet vil være et bidragende ledd i arbeidet om å gjøre biblioteket og tjenestetilbudet i Oppland fylkeskommune mer synlig.

Sist oppdatert 24.04.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering