Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aktuelle EU-programmer

Deltakelse i internasjonale programmer og prosjekter er et viktig strategisk virkemiddel for å utvikle Opplandssamfunnet.

Formålet ved å delta i internasjonale prosjekter er å hente kunnskap og inspirasjon, dele erfaringer og finne felles løsninger i utviklingen av virksomheter og samfunn. Fylkeskommunen skal målrettet ta i bruk internasjonale programmer som styrker.

Gjennom EØS-avtalen har norske aktører anledning til å delta i over 20 EU-programmer hvor man i samarbeid med europeiske partnere kan få delfinansiering til utveksling, utviklingsprosjekter eller nettverksarbeid. Dette er finansieringsordninger som norske miljøer kan og bør delta i.

Se liste over aktuelle EU-programmer

EØS-midlene

EØS-finansieringsordningene ble opprettet da EU ble utvidet i 2004.  

Målsettingen for EØS-midlene er å bidra til sosial og økonomisk utjevning i det utvidete EU og EØS. Det er også et mål å styrke kontakten mellom Norge og mottakerlandene gjennom ulike former for prosjektsamarbeid.

EØS-finansieringsordningene

Sist oppdatert 21.07.2015
Fant du det du lette etter?