Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.
FiO

Arena for film

Arena for film er den nasjonal arenaen for film i Den kulturelle skolesekken (DKS), og går neste gang av stabelen i Drammen 5. til 7. november 2019. Hold av datoen!

Etter at en arena for film lenge var etterlyst innad i filmfeltet i Den kulturelle skolesekken, har Arena for film (tidligere Marked for film) de siste årene blitt arrangert både i Drammen og i Lillehammer, av henholdsvis Viken filmsenter og Oppland fylkeskommune.

Høsten 2018 slo disse to arrangementene seg sammen, med målsetning om å være en vesentlig bidragsyter til en fortsatt styrking av filmens posisjon i Den kulturelle skolesekken.

Arena for film skal ...

… være en nasjonal visningsarena for profesjonelle filmproduksjoner rettet mot Den kulturelle skolesekken (DKS).

være en arena der filmskapere, ansvarlige i Den kulturelle skolesekken og andre som jobber med film for barn og unge kan møtes, styrke nettverk, utveksle erfaringer og inngå samarbeid.

stimulere og inspirere til økt dialog, samarbeid mellom aktører, og en generell heving av status for film for barn og unge.

Lillehammer og Drammen

Arena for film vil gå av stabelen på senhøsten hvert år, med Drammen og Lillehammer som arrangementssteder annethvert år. I november 2018 foregikk det hele på Lillehammer. Her kan du lese om Kulturtankens fagansvarlig for film - Harry Guttormsen - sine tanker fra arrangementet.

Reisebrev fra Marked for film

5. til 7. november 2019 arrangeres altså Arena for film i Drammen, med Buskerud fylkeskommune som hovedarrangør, før Marked for film igjen returnerer til Lillehammer i 2020.

Arena for film arrangeres og finansieres av Østfold fylkeskommune, Akershus fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune (Viken fylkeskommune fra 2020) og Oppland fylkeskommune (Innlandet fylkeskommune fra 2020), med støtte fra Viken filmsenter, Østnorsk filmsenter og Kulturtanken.

Sist oppdatert 20.06.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering