Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

2 millioner til regionale spillefilmer

Nå kan filmmiljøer søke om støtte til å lage spillefilm. Filminvest ønsker større miljøer. 

Filminvest er et regionalt investeringsfond for film og spill som dekker fylkene Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Hedmark og Oppland.

Nå har Filminvest, i samarbeid med Midtnorsk og Østnorsk filmsenter, startet prosjektet “Vårstigen” – Kortere vei til lang film. "Vårstigen" har 2 millioner som de ønsker å gi til inntil to spillefilmprosjekter.  

Prosjektet skal bidra til større spillefilmmiljøer

Regionene har i løpet av de siste 10 årene utviklet en audiovisuell bransje med bredde og dyktighet. Filmskapere henter inn priser, prosjektene deres tas ut til festivaler og vises langt utover landets grenser. Men regionen mangler imidlertid større spillefilmmiljøer. Det skal prosjektet "Vårstigen" gjøre noe med.  

Søknadsfrist 5. februar 2018

6.desember 2017 ble konkurransen utlyst med presise kvalifiseringskrav. En jury på tre personer velger ut fire prosjekter som får pitche (presentere prosjektet) på Midtnorsk filmmarked under Kosmorama Internasjonale filmfestival i mars 2018. Søknadsfristen er 5. februar 2018

Juryen bestående av regissør Hallvard Bræin, produsent Maria Ekerhovd og skuespiller og regissør Cecilie Mosli, med Ingvild Bjerkeland fra Filminvest som jurysekretær, velger ut inntil to vinnerprosjekter.

Vinnerprosjektene får 750 000 kroner hver til å utvikle sin spillefilm. I tillegg vil hvert vinnerprosjekt få tildelt mentorer som følger dem opp på manus, markedsføring/distribusjon, og budsjett/finansiering til en verdi av  250 000 kroner.

Filmen må forankres til regionen

Det vil også bli arrangert tre workshops. Workshopene er åpne for hele bransjen i regionen, mens mentorordningen er forbeholdt vinnerne.

Søker må være et team bestående av kvalifisert produsent, regissør og manusforfatter der begge kjønn er representert. Produsent og regissør må være bosatt og virke i regionen.

Prosjektet må fortelle en historie med forankring til vår region.

For fullstendig liste over kriterier hos Filminvest.

Kontaktperson

Sist oppdatert 08.12.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering