Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Med Peder Balke i New York

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen og ordfører i Østre Toten kommune, Guri Bråthen. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen var med og feiret Peder Balke da utstillingen med 17 av hans bilder åpnet i New York mandag.

Med Peder Balke i New York: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (f.v.), fylkeskultursjef Kyrre Dahl, Anne-Marte Kolbjørnshus, leder komite for opplæring og kultur, Tomas Gjetmundsen, Balke-senteret, Guri Bråthen, ordfører i Østre Toten kommune og fylkesvaraordfører Ivar Odnes. - Klikk for stort bildeMed Peder Balke i New York: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (f.v.), fylkeskultursjef Kyrre Dahl, Anne-Marte Kolbjørnshus, leder komite for opplæring og kultur, Tomas Gjetmundsen, Balke-senteret, Guri Bråthen, ordfører i Østre Toten kommune og fylkesvaraordfører Ivar Odnes.Utstillingen "Peder Balke: Painter of Nothern light" på The Metropolitan Museum of Art - The Met - åpnet mandag 10. april og skal stå til 9. juli. Utstillingen viser 17 av Peder Balkes malerier, alle fra private samlinger.

​Fylkesordføreren var til stede på åpningen, i spissen for en delegasjon fra Oppland fylkeskommune.

- Det er imponerende å se den posisjonen kunstneren Peder Balke har internasjonalt. Tidligere har vi deltatt på utstillingsåpning i London, og nå er det utstilling på The Met i New York. Vi er stolte av å støtte opp om at vi tar Toten og Oppland ut i verda, sier Even Aleksander Hagen.

Fattiggutten Peder Balke (1804–1887) - eller Peder Andersen, som var hans fødenavn - ble etter hvert en etterspurt maler. Det er et eget Balke-rom i kunstmuseet Louvre i Paris, etter at franskekongen Louis Phillippe bestilte 25 malerier av Balke. Da Balkes bilder ble vist i National Gallery i London i 2015, ble utstillingen besøkt av 350.000 personer.
 
Fylkeskommunens satsing på Peder Balke er i tråd med strategien om å gjøre Oppland fylke til en nasjonal og internasjonal møteplass. I strategiplanen for kultur er økt tverrfaglig internasjonalt arbeid skissert som et viktig delmål. Ett av tiltakene er å styrke Peder Balkes renommé i Norge og utlandet.
Sist oppdatert 11.04.2017
Fant du det du lette etter?