Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vellykket ungdomskonferanse

Grafisk materiell - Klikk for stort bildeUngdom og voksne fikk både ny kunnskap og motivasjon under Logg inn: Oppland. 

I en tettpakket sal fikk både ungdom og voksne fra hele Oppland oppleve den ene gode foredragsholderen etter den andre under de to dagene av Logg inn: Oppland. Konferansen gikk av stabelen på Quality Strand hotel Gjøvik 22. - 23. november 2017.

Ungdommen er framtida

-  Ungdommen er framtida. Derfor er det ekstra stas å invitere til ungdomskonferanse, og få innspill på hva ungdom er opptatt av. Vår ambisjon er at det skal være godt å være ung i Oppland, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Høsten 2017 ble Ung i Oppland - ungdomsstrategi for Oppland fylkeskommune 2018-2021 vedtatt i fylkestinget. Som et ledd i denne prosessen arrangerte fylkeskommunen Logg in: Oppland hvor flere dagsaktuelle temaer ble belyst gjennom kjente foredragsholdere.

Fulltegnet konferanse

- Konferansen ble fulltegnet på kort tid. Det viser behovet for og viktigheten av å ha en slik arena hvor både ungdom og voksne kan møtes, få samme faglige påfyll og motivasjon til videre arbeid ute i kommunene. Vi hadde samlet en rekke gode foredragsholdere, så dette ble to dager med inspirasjon og gode møter, sier Sigrun Tomt Ulset, ungdomskoordinator i Oppland fylkeskommune.

Konferansen ble åpnet av fylkesordfører Even Aleksander Hagen og leder for komité for opplæring og kultur Anne-Marte Kolbjørnshus. Musikalsk innslag var ved MaVe alias Marita Vestad. Hun er opprinnelig fra Ringebu og er artist og låtskriver. Hun lager breial elektronika i et landskap av tung bass, og har følelsesfylte tekster Frederik Feiler har stått for designet rundt ungdomskonferansen - Klikk for stort bildeFrederik Feiler har stått for designet rundt ungdomskonferansen Alier Ajak Wuoi og en kraftfull vokal som kan gi de mest hardbarka bakoversveis. Hun satte stemningen for resten av konferansen.

Arbeidsgruppa for Ung i Oppland har hatt ansvar for konferansen i tett samarbeid med leder og nestleder i Ungdommens Fylkesting (UFT), Mattis Månum Pettersen og Frederik Feiler. Frederik Feiler har også hatt ansvar for designet rundt konferansen, noe som har resultert i en ungdommelig profil på hele arrangementet.

Mange foredrag til inspirasjon

Flere kjente foredragsholdere tok opp viktige temaer som omhandler ungdom i samfunnet vårt:

Anja Hammerseng-Edin med arrangørteamet - Klikk for stort bildeAnja Hammerseng-Edin med arrangørteamet Alier Ajak Wuoi Anja Hammerseng-Edin - en av Norges beste håndballspillere. Hun er også gründer og daglig leder for verdens første treningssenter for mental trening – Fearless Mind. Edin holdt et inspirerende foredrag om hvordan man kan trene på å bli modigere og se muligheter i stedet for begrensninger.

@Helsesista - Klikk for stort bilde@Helsesista Alier Ajak Wuoi @Helsesista - Thale Maria Krohn - helsesøster for hele Norge på snapchat. Hun tok salen med storm og viste hvordan man kan nå fram til ungdommen. Ved å snakke rett frem på et språk ungdom forstår, har hun fått følgere over hele landet. MyStoryene hennes ses av over 20 000 mennesker hver dag. 

Ole Petter Nyhaug - 15 års erfaring med trendanalyse omkring ungdom. Han tok for seg de nyeste ungdomstrendene og hva som former de unges atferd og holdninger. Hva er de opptatt av? Hvem påvirker dem? Hvilke” ungdomstyper” finnes? Morten Heierdal - Klikk for stort bildeMorten Heierdal Alier Ajak Wuoi Nyhaug er en populær og mye brukt foredragsholder som ved flere anledninger er kåret til beste foredragsholder på ulike konferanser i inn- og utland.

Morten Heierdal - foredragsholder og tidligere bruker av anabole steroider. Han jobber i dag i Antidoping Norge. Heierdal er en særdeles stødig foredragsholder som holder publikum i sin hule hånd gjennom en hel time. Han snakket om motivasjon, og inngangen til doping gjennom temaer som blant annet kroppspress og kosttilskudd.

Piateed - Klikk for stort bildePiateed Alier Ajak Wuoi Maria Stavang - komiker fra Loddefjord i Bergen. Maria er kjent som "Piateed" og har erobret sosiale medier med sine morsomme observasjoner og sterke samfunnskritiske meninger. Hun snakket om kroppspress, psykisk helse og jentemotivasjon på ungdommens språk og ble svært godt mottatt denne dagen. 

- Vi hadde samlet en rekke gode foredragsholdere. Hvis jeg må plukke ut én, så blir det Anja Hammerseng-Edin. Ei utrolig tøff dame, som leverte et levende, ærlig og sårbart foredrag, men samtidig veldig motiverende på en tøff måte! Vi trenger å bli minnet på at vi skal se etter muligheter i stedet for begrensninger, sier Sigrun Tomt Ulset

Ungdomsarbeid på ulike områder

Sofaprat med seks ungdommer - Klikk for stort bildeSofaprat med seks ungdommer Alier Ajak Wuoi Thomas Hildonen hadde en sofaprat med seks ungdommer om det å engasjere seg på ulike områder i samfunnet, fra politikk, kultur og idrett til frivillighet og entreprenørskap. Dette ble en livlig og interessant morgenstund med dyktige ungdommer.  

Ivar Ringen har drevet ungdomsarbeid både i jobb og fritid i hele sitt voksne liv. Han har ledet Trygg Trafikks arbeid siden 1981, har bakgrunn fra politiet, og har jobbet med trafikksikkerhet i Oppland i vel 48 år. Ringen er en dreven foredragsholder som setter fokus på de viktigste tingene i livet gjennom foredraget Lev livet og berg det.

Pernille Hunnes er 18 år og kommer fra Gjøvik. Hun er engasjert i ungdomsarbeid med et flerkulturelt fokus på både nasjonalt og internasjonalt plan. Dette året har Pernille representert Norge under European Youth Week og vært ambassadør for Jentebevegelsen i Plan Norge. Gjennom sine erfaringer holdt hun et svært inspirerende foredrag for

Tryllekunstner Kevin Lunde holdt et morsomt og magisk show - Klikk for stort bildeTryllekunstner Kevin Lunde holdt et morsomt og magisk show Alier Ajak Wuoi Bernt Torp er motivator, samfunnsengasjert og musiker. Han motiverer ungdom rundt på skoler og i elevråd, ungdomsråd og lignende, til å ta aktivt del i samfunnsdebatten og være bevisst sine holdninger og handlinger. Gjennom ærlig og tydelig språk fikk ungdommene en real invitasjon til å bli voksne.

Tryllekunstner Kevin Lunde ga oss et latterfylt og magisk show på dag én. Kevin har i over 10 år jobbet som profesjonell magiker og leverer et show med en unik kombinasjon av magi og humor. Profesjonelt, underholdende og litt irriterende!

Konferansen ble ledet av våre to dyktige ungdommer: Kristin Grøthe fra Vinstra og Mattis Månum Pettersen fra Gjøvik. De er begge tilknyttet UFT og UKM.

Konferansier Kristin Grøthe - Klikk for stort bildeKonferansier Kristin Grøthe Alier Ajak Wuoi

Konferansier Mattis Månum Pettersen - Klikk for stort bildeKonferansier Mattis Månum Pettersen Alier Ajak Wuoi

Sist oppdatert 01.12.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering