Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kulturarv

Kulturarv er en egen fagenhet som ledes av Fylkeskonservatoren.

Avdelingen har 16 fast ansatte og er delt inn i tre team med hver sin koordinator; Nyere tid, Forvalting og Utvikling.

Fagenheten er kulturminnemyndighet i Oppland fylke og har forvaltningsansvar i henhold til kulturminneloven. Den har et særskilt ansvar for automatisk fredete kulturminner (fornminner) og vedtaksfredete bygninger. Riksantikvaren, som direktorat, er overordnet kulturminnemyndighet. 

Bruk og vern av kulturarven har meget høy prioritet i Oppland fylkeskommune. Det har vært førende for arbeidet over lang tid at kulturminner og kulturarv er viktige ressurser som gir muligheter. Fylkeskommunens kulturminneinnsats er anerkjent som en av de fremste i landet og preges av stort engasjement og høyt faglig nivå med både bredde- og spisskompetanse.  

Sist oppdatert 01.09.2016
Fant du det du lette etter?
  • 28.06.2017 Hovedbygningen på Solheim under istandsetting Fredning av Solheim
    Forslaget til fredningssak for Solheim i Lunner kommune er lagt ut på høring fram til 1. september 2017.
  • 07.06.2017 Positive til klatrepark
    Fylkeskommunen har undersøkt hvordan kulturminner og klatrepark kan forenes i Øverby i Gjøvik. Nå anbefales...
  • 16.05.2017 Fra venstre: ordførar i Vang, Vidar Eltun, fylkesordførar i Oppland, Even Aleksander Hagen, fylkesordførar i Sogn og Fjordane, Jenny Følling, direktør i Statens vegvesen, Bjørne Grimsrud og ordførar i Lærdal, Jan Geir Solheim. Flere priser til Kongevegen
    Kongevegen fikk Grand Prix-prisen fra fagjuryen og andreplass i publikumsprisen under European Heritage Awards Ceremony.
Login for redigering