Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

38 % flere søknader for 2018

Det er en stor økning i søknader om tilskudd til istandsetting av fredete bygninger i Oppland.

Bjølstad i Heidal er et av mange anlegg som har fått tilskuddsmidler. Eldhusstugu har i 2017 gjennomgått omfattende istandsettingsarbeider. - Klikk for stort bildeBjølstad i Heidal er et av mange anlegg som har fått tilskuddsmidler. Eldhusstugu har i 2017 gjennomgått omfattende istandsettingsarbeider. Tore Røbergshagen

Da søknadsfristen gikk ut 1. november 2017 var det klart at stadig flere søker om tilskudd til istandsetting av fredete hus i Oppland.

Cirka 90 søknader

Fylket har en stor andel av fredete bygninger i Norge, og Oppland fylkeskommune fordeler hvert år midler til en rekke nødvendige tiltak. For 2018 har vi mottatt snaut 90 søknader fordelt på 46 anlegg.

Har oppfordret folk til å søke

- Vi har drevet mye oppsøkende virksomhet og oppfordret folk til å søke, sier Hanne Grimstveit på Kulturarv. Hun tror dette har gitt større pågang av søknader, noe som er svært positivt.

- Nå venter vi på årets tildeling av midler fra Riksantikvaren, og håper det blir et godt år for arbeid med istandsetting av fredete hus, forteller Grimstveit videre.  

Sist oppdatert 09.02.2018