Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næring og samfunn

Fylkeskommunen har en viktig rolle som regional utviklingsaktør. Vi skal gjennom et overordnet blikk bidra til nærings- og samfunnsutvikling i fylkets seks regioner. 

Vi løser oppgavene i samarbeid med kommunene, næringslivet og organisasjoner. En bevisst satsing på regionenes fortrinn er viktig. Gjennom det regionale partnerskapet drøfter fylkeskommunen, kommunene, offentlige etater og andre grupper i regionene felles mål og strategiske hovedlinjer.

Prosjekter som fremmer nærings- og samfunnsutvikling kan få tilskudd gjennom ulike støtteordninger i fylkeskommunen, som for eksempel:

  • Kommunal- og moderniseringsdepartementets midler til distrikts- og regionalpolitikk.
  • Omstillingsmidler.
  • Næringsutviklingsmidler.
  • Verdiskaping og næringsutvikling i fjellområdene.
  • Spillemiddelordningen for idrettsanlegg.
Sist oppdatert 07.09.2016
Publisert 06.02.2018
Rektor ved NTNU Gunnar Bovim, leder av Komité for næring i Oppland fylkeskommune, Kjersti Bjørnstad (Sp) og fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) er enige i at det er svært viktig å satse på cyber- og informasjonssikkerhet.

Oppland fylkeskommune støtter oppretting av den første nasjonale test- og øvingsarenaen for cyber- og informasjonssikkerhet.

Fant du det du lette etter?
Login for redigering