Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fag-/svennebrev

Fagbrev og svennebrev utdeles som dokumentasjon på en bestått fag-/svenneprøve. Fagbrev og svennebrev er likeverdig sluttdokumentasjon.

Innen tradisjonelle håndverksfag har man beholdt navnet svennebrev, mens i nyere lærefag bruker man betegnelsen fagbrev.

Prøvenemnden i lærefaget har ansvar for gjennomføring og vurdering av alle fag-/svenneprøver. Lærebedriftene har ansvar for å melde opp alle lærlinger/lærekandidater til prøven. Praksiskandidater må selv melde seg opp til fag-/svenneprøve og betale prøveavgift. Utfylt oppmeldingsskjema sendes til fylkeskommunen.

Oppmeldingsskjema (DOCX, 276 kB)

Prøveavgift

Stortinget har bestemt at kandidater (kun praksiskandidater og ikke lærlinger/lærekandidater i bedrift) som melder seg til den praktiske delen av fag-/svenneprøven skal betale kroner 902,- for første gangs prøve og kroner 1806,- ved senere forsøk.

Beløpet betales til Oppland fylkeskommune på kontonummer 2000 09 50018. Utskrift fra nettbank eller annen kvittering må legges ved oppmeldingen når den sendes til oss.

Innbetalt beløp refunderes ikke.

Sist oppdatert 16.06.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering