Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Søke læreplass

Du søker læreplass i lærefag på Vigo.no.

Søk læreplass på vigo.no

 

Synes du det er litt vanskelig kan du følge denne brukerveiledningen (PDF, 2 MB).
Fylkeskommunen videreformidler Vigo-søknaden din til bedrifter som er godkjent i lærefaget.

Ingen garanti

En læreplass blir ikke tildelt slik som en skoleplass, og du har ingen garanti for at du får en læreplass kun gjennom å søke i vigo. Derfor er det viktig at du er aktiv og sender inn jobbsøknader og tar kontakt med mulige lærebedrifter.

Dersom du ikke får læreplass, får du tilbud om opplæring i skole - dette kalles yrkesfaggaranti. Les mer om yrkesfaggaranti

Send også søknad til bedrifter

I tillegg bør du sende søknad direkte til de bedriftene du kunne tenke deg å jobbe i. Det kan være lurt å oppsøke bedriftene personlig. Sjekk også annonser om ledige stillinger. Det er bedriftene selv som bestemmer hvem de vil ansette.

Mer informasjon på vilbli.no

Les mer om lærling/lærekandidat på vilbli.no

Lån og stipend

Når du har fått avtale om lærekontrakt, og denne er godkjent av fylkeskommunen, kan du søke om lån/stipend i Lånekassen. Lærekontrakten er godkjent når du har fått ditt eksemplar av kontrakten i retur med fylkeskommunens stempel og underskrift. Lærekontraktene vil godkjennes så snart karakterene er overført, tidligst i begynnelsen av juli. 

Sist oppdatert 16.01.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering