Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vegskille

Kunstner Anders Jakobsen jobber med kunstverket #Kroppen13. - Klikk for stort bildeProsjektet Vegskille består av kunstprosjekter i fem kommuner i Gudbrandsdalen. Kunsten skal være med på å utvikle tettstedene langs nye E6. 

De reisende langs E6 skal få nye grunner til å besøke tettstedene på vegen gjennom Gudbrandsdalen.

Prosjekt i Oppland

Vegskille er et prosjekt i regi av Oppland fylkeskommune i samarbeid med kommunene. Åtte tettsteder i Gudbrandsdalen får ulike kunstverk. Gjennom et forprosjekt i kommunene har ulike kunstnere betraktet stedenes egenart og utviklet ulike kunstprosjekter.

Høsten 2015 startet gjennomføringen av det første prosjektet som var på Tretten i Øyer.

Vegskille er et prosjekt som inngår i et større samarbeid mellom Statens vegvesen v/E6 Biri-Otta-prosjektet, Oppland fylkeskommune og Visit Lillehammer. Partene skal sammen gi trafikantene gode reiseopplevelser på og langs E6 i Gudbrandsdalen.

Du kan også følge Vegskille hos Visit Lillehammer.

Otta

Kunstner Pekka Stokke har lyssatt kornsiloen på Otta. Dette er kunstverk nummer to i prosjektet Vegskille. - Klikk for stort bildeKunstner Pekka Stokke har lyssatt kornsiloen på Otta. Dette er kunstverk nummer to i prosjektet Vegskille. Erik Berg Johansen -=o=- er en temporær lyskunstinstallasjon der Sel kommune er prosjekteier.

Målinger og algoritmer fra Klimalaben tilknyttet Nord- Gudbrandsdal vidaregåande skule danner grunnlagsmateriale for et visuelt, foranderlig kunstverk, som synliggjøres i en lyskunstinstallasjon på den gamle kornsiloen til Felleskjøpet. Lyskunstverket er et godt synlig landemerke. 

Klimalaben ble åpnet i 2015, og skal gi blant annet skoleelever, høyskolestudenter og næringsliv større forståelse og innsikt i klima og energispørsmål. Otta ligger sentralt i forhold til utfordringer knyttet til miljøendringer, flom og ras. 

Pekka Stokke er fra Trondheim. Han har involvert elever fra Otta ungdomsskole, og elever fra Nord- Gudbrandsdal vidaregåande skule, avdeling Otta i arbeidet. 

Tretten

#Kroppen13 er både et kunstverk og et treningsapparat. - Klikk for stort bilde#Kroppen13 er både et kunstverk og et treningsapparat. Kathrine Lunde Halvorsen #Kroppen13 er både et kunstverk, en møteplass og et treningsapparat. Anders Jakobsen har gjennom kunstverket #Kroppen13 omdannet et gjengrodd og lite brukt område mellom Moksa og idrettsplassen på Stav, til en aktiv møteplass og kunstinstallasjon. Kunstinstallasjonen åpnet 27. november 2015.

Juni 2017 fikk Tretten sitt andre kunstverk laget av kunstner Lars Kjemphol. I samspill med elevene på skolen har han laget et veggmaleri og en liggeskulptur hvor elevene kan høre på musikk. Høsten 2016 deltok elevene i workshops med kunstneren og elevene kom med forslag til motiver og ideer. Disse har kunstneren transformert med sitt eget uttrykk til et stort veggmaleri på skolens murvegg. Det er også montert høyttalere oppunder takskjegget der elevene kan høre musikk som de sjøl har programmert fra en iPad inne. Det er sjuendeklassingene som styrer musikken.Elevene ønsker seg en liggeskulptur hvor de kan høre på musikk liggende i en sirkulær hengekøye plassert foran veggmaleriet.  - Klikk for stort bildeElevene ønsker seg en liggeskulptur hvor de kan høre på musikk liggende i en sirkulær hengekøye plassert foran veggmaleriet. Erik Berg Johansen

Ringebu

Illustrasjon av mammuttennene Linda Bakke skal lage i Fåvang - Klikk for stort bildeIllustrasjon av mammuttennene Linda Bakke skal lage i Fåvang Linda Bakke

Ringebu og Fåvang får to skulpturer i syrefast stål. Kunstverkene åpnes i oktober 2017. 

Skulpturen i Fåvang er en naturtro kopi av en mammuthodeskalle i dobbel størrelse, delvis nedgravd og plassert ned mot vannkanten. Skulpturen i Ringebu er en tredimensjonal forstørret utgave av en av dragene i portalen til Ringebu stavkirke.

Kunstprosjektet skal knytte sammen de to tettstedene i kommunen, Ringebu og Fåvang, og spille på de to tettstedenes egenart og fellesskap. Kunstverkene lages av kunstner Linda Bakke.

Sør- og Nord-Fron

 I Sør- og Nord-Fron vil det komme midlertidige kunstprosjekter fra 2017 og i årene framover. - Klikk for stort bildeI Sør- og Nord-Fron vil det komme midlertidige kunstprosjekter fra 2017 og i årene framover. Statens vegvesen, Eli Ramstad

I Sør- og Nord-Fron blir det temporære prosjekter i skjæringspunktet mellom arkitektur, sosiale rom og stedsbasert kunst. Prosjektet realiseres i 2017 i hvert av tettstedene Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Både kulturlandskap og tettsteder er valgt som utgangspunkt for kunstprosjektene.
 

Harpefoss får to konstruksjoner i tre ved Strandtjønn, Vinstra får mobile lysskulpturer og Hundorp får en lydinstallasjon på Hundorp stasjon. I Kvam blir det ei grue og en skulptur i en park nær Slettakrysset.

 
Kunstverkene åpnes 23. september 2017.
Publisert av Kathrine Lunde Halvorsen. Sist oppdatert 20.09.2017 15:20
Fant du det du lette etter?
Login for redigering