Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fv. 33 stengt til 11. oktober

Fylkesveg 33 over Tonsåsen stenges fram til 11. oktober for å få vegen ferdig før vinteren - Klikk for stort bildeFor å få nyvegen ferdig og asfaltert før vinteren, er fylkesveg 33 over Tonsåsen er stengt fra 12. august til 11. oktober.

Fylkesveg 33 over Tonsåsen stenges fram til 11. oktober for å få vegen ferdig før vinteren - Klikk for stort bildeFylkesveg 33 over Tonsåsen stenges fram til 11. oktober for å få vegen ferdig før vinterenByggingen av ny fylkesveg over Tonsåsen i Etnedal er i gang igjen etter sommerferien. Fram til 11. oktober vil den sørligste delen av parsellen bli stengt for trafikk, med omkjøring om Bruflat på fylkesvegene 219 og 251. Dette lar seg gjøre fordi den nye brua som erstatter Lunde bru, Hellefossbrue, ble åpnet for trafikk i sommer.

Trygt og effektivt

Det er flere grunner til at vegen som er under bygging nå stenges for trafikk: Arbeidet kan utføres mer effektivt når entreprenøren har tilgang til hele vegbredden og kan jobbe uhindret av trafikk, og det blir også tryggere for anleggsarbeiderne å jobbe når de ikke har biltrafikk tett innpå seg.

280 millioner

Byggingen av ny fv. 33 over Tonsåsen og Bjørgo består av omtrent 10 kilometer ny veg over Tonsåsen og cirka én kilometer veg på Bjørgo i tidsrommet våren 2018 til sommeren 2020. Det er Statens vegvesen som er byggherre på vegne av Oppland fylkeskommune, med Contexo AS som entreprenør. Hele prosjektet vil koste 280 millioner kroner, og kostnadene fordeles med halvparten på Oppland fylkeskommune, og halvparten med bompenger.

Publisert av Rune René Kristiansen. Sist oppdatert 13.08.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering