Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Klima og energi

Oppland fylkeskommunen skal bidra til en bærekraftig utvikling i regionen. Vi ønsker å legge til rette for reduksjon av klimagassutslipp i fylket.

Den største klimautfordringen er økende utslipp av klimagasser fra voksende økonomier.

Samtidig som vi jobber for vekst i befolkningen og næringslivet i Oppland, må vi også jobbe for at denne veksten bidrar til så lave klimagassutslipp som mulig.

Oppland skal bidra til å nå det nasjonale målet om å redusere utslippene med 30 % innen 2020 i forhold til nivået i 1990.

Gjennom Regional plan for klima og energi for Oppland 2013-2024 skal fylkeskommunen være en pådriver for hele Opplandssamfunnet.

Planen skal informere om de utfordringer fylket står overfor og bidra til å prioritere tiltak innen utvalgte satsingsområder. Fylkeskommunen skal gjøre sin del, men for å komme i mål med å redusere klimagassutslippene er vi avhengig av at alle yter en innsats.

Den regionale planen, handlingsplanen og de kommunale klima- og energiplanene, forteller hvordan utslippene kan reduseres.

Sist oppdatert 09.06.2015
Fant du det du lette etter?