Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Logg inn: Oppland

Er du ungdom eller jobber med ungdom? Da er Ungdomskonferansen på Gjøvik 22.–23. november stedet for deg!

Ungdomskonferansen skal gi faglig påfyll og inspirasjon til ungdom og til alle som jobber med ungdom i fylket vårt.

Høsten 2017 vedtas Ung i Oppland - ungdomsstrategi for Oppland fylkeskommune 2018-2021. Som et ledd i denne prosessen arrangerer vi "Logg in Oppland" hvor flere dagsaktuelle temaer belyses gjennom gode, motiverende og kjente foredragsholdere.

Quality Hotel Strand på Gjøvik

Konferansen holdes på Quality Hotel Strand på Gjøvik 22. - 23. november 2017.
Registrering fra kl. 09.30 onsdag. Konferansen avsluttes med lunsj kl. 12.30 torsdag. 
Konferansen er fulltegnet.

Program

Onsdag 22. november 

09.30     Registrering og enkel servering

10.00     Åpning
Velkommen v/ fylkesordfører Even Aleksander Hagen og
leder for komité for opplæring og kultur, Anne- Marte Kolbjørnshus

10.30     Ung i dag og i morgen: Trendene som former unges atferd og holdninger v/ Ole Petter Nyhaug

11.20     Pause

11.40     @Helsesista - Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik er hele Norges helsesøster i sosiale medier

12.40     Lunsj + stands i foajeen

14.00     «Kevin Lunde - Latterlig magisk»

14.30     "God nok!" v/ Piateed aka Maria Stavang

15.10     Pause

15.30     #syktperfekt v/ Morten Heierdal fra Antidoping Norge

16.30     Invitasjon til å bli voksen - med tilbakeblikk på dagen v/ Bernt Torp

17.15    Slutt for i dag

Fritid og sosial mingling

19.00     Middag 

Torsdag 23. november

09.00     Oppstart dag 2

09.05     Hvorfor er det viktig å engasjere seg? Sofaprat på scenekanten med 6 ungdommer
               Ordstyrer: Thomas Hildonen 

  • Paul Andre Lindseth (politikk)
  • Margrethe Tårud (frivillighet)
  • Ingrid Elise Klosbøle Kolstad (kultur)
  • Alexander Eriksson (idrett)
  • Julie Bjørgen Sandvik (innovasjon og entreprenørskap)
  • Nora Aase Urnes (Elevorganisasjonen i Oppland)

10.00      «Lev livet og berg det» v/ Ivar Ringen, Trygg Trafikk  

10.30      Pause

11.00      Internasjonalt arbeid og ungdomsengasjement v/ Pernille Lysen Hunnes

11.30      Fearless v/ Anja Edin

12.20      Takk for nå

12.30      Grab`n go lunsj

Konferanseslutt

13.15      UFT: Ordinært møte i Ungdommens fylkesting

               Elevrådsrepresentantene møtes til et eget møte. Videre arbeid med aktuelle temaer.

               Slutt 15.15.

Konferansierer: Mattis Månum Pettersen og Kristin Grøthe

Foredragsholderne

Anja Hammerseng-Edin

Tittel: "Fearless"

Anja Hammerseng-Edin  - Klikk for stort bildeAnja Hammerseng-Edin Anja Edin er en av Norges beste håndballspillere. Hun inspirerer deg til å være modig og gir deg styrke til å se muligheter i stedet for begrensninger! Hun er daglig leder og gründer av verdens første treningssenter for mental trening – Fearless Mind.

Med Anja får du mer mental trening enn ved et vanlig foredrag. Hun leverer teknikker som du enkelt kan ta i bruk før, under og etter en prestasjon for å stå bedre rustet i det du ønsker å levere. Alt du får servert er basert på den nyeste forskningen. Samtidig gjør hun det så hverdagslig og enkelt at du lett henger med, og på flere av øvelsene kjenner du effekten umiddelbart.

Ole Petter Nyhaug

Tittel: Ung i dag og i morgen: Trendene som former unges atferd og holdninger

Ole Petter Nyhaug - Klikk for stort bildeOle Petter NyhaugOle Petter Nyhaug har 15 års erfaring med trendanalyse, innsikt og undersøkelser omkring ungdom og deres forbruk og preferanser på valg av yrker og utdanning. Nyhaug er en populær og mye brukt foredragsholder som ved flere anledninger er kåret til beste foredragsholder på ulike konferanser i inn- og utland.

Nyhaugs innlegg baserer seg hovedsakelig på fersk innsikt om trender blant norsk ungdom og unge voksne, slik det kommer fram i rapporten UNG 2017. Hva er de opptatt av? Hvem påvirker dem? Hvilke ”ungdomstyper” finnes? Hva er holdningene og verdiene, og ikke minst: hvordan ser de på seg selv og egen identitet?

UNG 2017 er den største norske spesialundersøkelsen og målgrupperapport om ungdom og unge voksne, og utarbeides av analysebyrået Opinion annethvert år.

Helsesista

Thale Maria Krohn - Klikk for stort bildeThale Maria Krohn@Helsesista ble skapt av helsesøster Thale Maria Krohn. Som helsesøster på fire ulike videregående skoler i Oslo, opplevde hun at hun ikke var tilgjengelig nok for elevene. Hun bestemte seg for å bruke Snapchat for å kommunisere hvilke dager hun var hvor, og samtidig komme med små drypp av undervisning.

Hun synes snapchat er en morsom plattform. Ved å utnytte dette, samt å snakke rett frem på et språk som ungdom forstår, hadde hun plutselig følgere over hele landet. Slik kan man si at hele Norges helsesøster ble demokratisk valgt, ved at hennes følgere selv valgte å følge henne daglig på snapchat. Nå har hun valgt dem - ved å ta ett års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune.

Maria "Piateed" Stavang

Maria Piateed Staveng - Klikk for stort bildeMaria Piateed Staveng Arnt Heggli Maria Stavang er 21 år og kommer fra Loddefjord i Bergen. Hun er kjent som "Piateed" og har erobret sosiale medier med sine morsomme observasjoner og sterke samfunnskritiske meninger.

 

 

 

 

Morten Heierdal

Tittel: #syktperfekt

MMorten Heierdal - Klikk for stort bildeMorten Heierdal Antidoping Norge orten Heierdal er foredragsholder og tidligere bruker av anabole steroider. Han jobber i dag i Antidoping Norge. Morten snakker om motivasjon, og inngangen til doping gjennom temaer som blant annet kroppspress og kosttilskudd.

 

 

 

Pernille Hunnes

Pernille Hunnes - Klikk for stort bildePernille HunnesPernille Hunnes er 18 år og kommer fra Gjøvik. De siste tre årene har hun vært engasjert i ungdomsarbeid med et flerkulturelt fokus på både nasjonalt og internasjonalt plan.

Dette året har Pernille representert Norge under European Youth Week og vært ambassadør for Jentebevegelsen i Plan Norge. Gjennom hennes erfaringer med ungdomsarbeid, ønsker hun å inspirere andre.

 

Kevin Lunde

Tittel: «Kevin Lunde - Latterlig magisk»

Kevin Lunde - Klikk for stort bildeKevin LundeLunde har i over ti år jobbet som profesjonell magiker. I 2014 satte han trylling på kartet da han var magiker og programleder i landets første, og så langt eneste tv-serie med trylling - "Rundlurt" på NRK. Nå kommer han til oss med sin unike kombinasjon av magi og humor fra scenen, og magiske effekter som krydres med lun og treffende humor.

 

 

MaVe (underholdning)

MaVe alias Marita Vestad, opprinnelig fra Ringebu i Gudbrandsdalen er en artist og låtskriver som lager breial elektronika i et landskap av tung bass, følelsesfylte tekster, og en kraftfull, unik vokal som kan gi de mest hardbarka bakoversveis. MaVe’s særegne stil kombinerer elementer fra trap, drum & bass, ambient elektro og med sin bakgrunn i rock sjangeren skiller hun seg ut i det voksende elektronika miljøet.

 

 

Bernt Torp

Tittel: Invitasjon til å bli voksen

Bernt Torp er motivator, samfunnsengasjert og musiker. Han motiverer ungdom rundt på skoler og i elevråd, ungdomsråd og lignende, til å ta aktivt del i samfunnsdebatten og være bevisst sine holdninger og handlinger.

 

 

 

 

Thomas Hildonen (ordstyrer under sofapraten)

Thomas er utdannet skuespiller ved NISS. Han har i mange år jobbet som frilanser innen kultur og journalistikk, og har de siste årene holdt mange kurs i konferansierteknikk og teatersport i Hedmark og Oppland. Han har erfaring fra teaterscenen, i reklame og musikkvideo, som livemusiker og som konferansier. Thomas er opptatt av det gode og autentiske formidlingsøyeblikket, og det å gjøre det beste ut av de evner man har.

 

 

Ungdommene i sofapraten:

 

Julie Bjørgen Sandvik er 23 år og studerer organisasjon og ledelse på Høgskolen i Innlandet.  Hun har nettopp kommet tilbake fra en to måneders internship hvor hun har fulgt administrerende direktør, Vibeke Hammer Madsen, i Hovedorganisasjonen Virke. Julie har et brennende engasjement for entreprenørskap og innovasjon. Hun er leder av studentorganisasjonen Start Lillehammer, og har gått gründerlinjen Inspiro på Drammen vgs. Der startet hun ungdomsbedriften neoPaper UB, som kom videre til NM for ungdomsbedrifter i 2012.

 

Margrete Taarud er 24 år, og opprinnelig fra Lillehammer. Hun er på sitt 6. år som leder for distriktsrådet for Røde Kors Ungdom i Oppland og har gjennom mange år vært en aktiv representant for unge frivillige i Røde Kors både på Lillehammer og i resten av fylket. For tiden er hun også fungerende leder for Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps Hun er utdannet vernepleier ved Høgskolen i innlandet og jobber i dag ved Dikemark sykehus i Asker. Margrete er spesielt interessert i psykisk helse blant unge, ung frivillighet, og ivaretakelse av unge mennesker i organisasjoner, lag og foreninger.

 

 

Alexander Eriksson er født og oppvokst på Lillehammer. Kom inn i idretten gjennom Lederkurs for Ungdom etter å ha jobbet frivillig med kommunikasjon under World Cup Lillehammer. Gjennom lederkurset og World Cup fikk han, etter mye frivillighet, tilbud om jobb i organisasjonskomitéen for Ungdom-OL, som ga han medfart til sitt arbeid i idretten etter lekene. Til daglig går han andre året på bachelor i Sport Management på Høgskolen i Innlandet, og er blant annet leder for Samfunnsstyret, og sitter i parlamentet i Studentorganisasjonen Innlandet.

 

 

Nora Aase Urnes er 18 år og bor på Skreia. Leder i Elevorganisasjonen i Oppland, medlem i Østre Toten Ungdomsråd og elevrådsleder ved Lena-Valle vgs avd. Valle. Opprinnelig fra Haugesund som er grunnen til en utslitt ikke-totning eksisterende dialekt. Startet å engasjere seg for elevdemokrati på videregående av ren nysgjerrighet og har ikke tenkt til å stoppe med det første.

 

 

Paul Andrè Lindseth er 25 år, fra Hadeland. Ble med i AUF i 2009, har siden det hatt ulike verv i organisasjonen, og har også jobbet i AUF i 1,5 år. I 2015 ble han valgt inn i kommunestyret i Gran og på fylkestinget i Oppland. Der sitter Paul i komité for opplæring og kultur. Utenom det så har han tidligere studert juss og Europastudier og nå studerer han Kultur og kommunikasjon. Alt ved Universitetet i Oslo.

 

 

Ingrid Elise Klosbøle Kolstad er 17 år, kommer fra Valdres og går i andre klasse ved Valdres VGS. Hun har alltid vært engasjert i mye, både kultur og politikk, men det som har gitt henne mest er å stå på en scene med sang og teater gjennom Ung i Valdres. Hun har en rolle i musikalen for andre år på rad og er også aktiv politiker på fylkesnivå.

 

 

 

Ivar Ringen (Trygg Trafikk Oppland)

Ivar Ringen har drevet ungdomsarbeid både i jobb og fritid i hele sitt voksne liv. Han har ledet Trygg Trafikks arbeid siden 1981, har bakgrunn fra politiet, og har jobbet med trafikksikkerhet i Oppland i vel 48 år. 

 

 

 

 

 

Konferansierer:

Mattis Månum Pettersen

Mattis har drevet med UKM i fire år og sitter i dag i ressursgruppen til UKM i Oppland. Han har drevet med poltikk i tre år og er leder i ungdommens fylkesting i Oppland. Han går tredje året drama på Gjøvik VGS.

 

 

 

Kristin Grøthe

Kristin har vært med på UKM i flere år. Hun driver også aktivt innenfor politikk. Liker å stå på scenen og går 2. året på studiespesialisering på Vinstra VGS.

Sist oppdatert 17.11.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering