Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Trofé for universell utforming

Innlandet får internasjonal annerkjennelse for sitt arbeid med universell utforming.

Under reiselivskongressen i Girona i Spania 18. mai ble 36 kandidater fra flere land tildelt diplom for universell utforming. Av disse stakk Klimapark 2469 av med trofeet Design for all foundationen award 2017 sammen med fire andre kandidater. "Innlandet universelt utformet 2025 - felles strategi for Hedmark og Oppland" ble løftet fram som en av tre "Special mention".

Teamleder for Plan og miljø i Oppland fylkeskommune, Kristin Loe Kjelstad, var Innlandets representant under reiselivskongressen i Spania. - Klikk for stort bildeTeamleder for Plan og miljø i Oppland fylkeskommune, Kristin Loe Kjelstad, var Innlandets representant under reiselivskongressen i Spania.

Stolt over Oppland

Fylkesordfører i Oppland Even Aleksander Hagen (Ap) er stolt over det fylket får til.

- Jeg er så stolt av Oppland. Vi har så mye flott å by på. Det er ekstra stas når andre gir anerkjennelse for at vi legger godt til rette slik at alle skal få oppleve fylket vårt. Universell utforming handler om respekt for medmennesker. Gjennom god tilrettelegging sørger vi for at alle er med og har de samme mulighetene, sier Hagen.

Oppland og Hedmark har i flere år samarbeidet rundt temaet universell utforming for å komme nærmere et samfunn der alle kan delta på en likeverdig måte.

- Jeg ønsker å sende takk og gratulasjoner til alle som har bidratt i arbeidet med universell utforming hos oss, og i denne sammenhengen særlig løfte fram de som har jobbet med Klimaparken, sier Hagen videre.

Strategien har som mål å gi en god sammenheng fra hverdagsomgivelsene i bolig og nærmiljø, til sentrumsfunksjoner, transport og reislivsmål. Mulighetene og utfordringene i ny teknologi inngår i dette.

Daglig leder i Klimapark 2469, Mai Bakken, er svært glad for prisen.

- Med tilretteleggingen i klimaparken har vi virkelig fått til noe nytt med fokus på tilgjengelighet. Den internasjonale anerkjennelsen er svært gledelig og inspirerende sier, Bakken.

Bakgrunn

Strategidokumentet "Innlandet universelt utformet 2025 - felles strategi for Hedmark og Oppland" ble vedtatt av fylkestinget i april 2016, og arbeidet med tilgjengelighet knyttet til Klimaparken har vært en viktig premiss for at så mange kan oppleve området, som også er tilrettelagt med informasjonstavler langs gangbanen.

Gangbanen snor seg gjennom et spennende landskap og går helt frem til istunnelen i Klimapark 2469. - Klikk for stort bildeGangbanen snor seg gjennom et spennende landskap og går helt frem til istunnelen i Klimapark 2469.

Klimapark 2469 er et utendørs opplevelsesområde med fokus på klimahistorie, jakt og fangst, geologi og biologi. Klimaparken eies av Lom kommune, Norsk Fjellmuseum og Oppland fylkeskommune og om i gang etter en idé av arkeolog i Oppland fylkeskommune, Espen Finstad. Finansieringen ble mulig gjennom bidrag fra eierne, Sparebankstiftelsen og Staten.

De norske kandidatene til Design for all foundationen award 2017 ble foreslått av Kommunal og moderniseringsdepartementet. To av tre foreslåtte kandidater var fra vårt område.

Les mer om Klimapark 2469

Innlandet universelt utformet 2025 - felles strategi for Hedmark og Oppland (PDF, 2 MB)

Publisert av Leila Øvreseth. Sist oppdatert 24.05.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering