Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tannhelsetilbud for personer med sterk angst for tannbehandling

Har du angst for å gå til tannlegen? Har du vært utsatt for tortur eller overgrep? Vi har et tilrettelagt tannhelsetilbud til tortur- og overgrepsutsatte og personer med sterk angst for tannbehandling.

Som pasient skal du tilbys behandling slik at du oppnår en akseptabel tannhelse. Det er opprettet et eget team for behandling av personer med sterk angst for å gå til tannlegen. Målet er å gjøre pasientene i stand til å motta tannbehandling uten store vanskeligheter.

Eget TOO-team

TOO er et tilrettelagt tannhelsetilbud til tortur og overgrepsutsatte og personer med sterk angst for tannbehandling (odontofobi). Teamene består av tannhelsepersonell og psykolog. TOO-teamet kan dermed behandle både tannbehandlingsangsten og tennene. Det er gratis for pasientene.

TOO-teamet samarbeider med helsetjenesten slik at det blir gitt nødvendig oppfølging underveis og i etterkant av tilbudet.

Etter samtale med psykolog finner vi ut om du fyller kriteriene for å omfattes av tilbudet.

Det tilrettelagte tannhelsetilbudet gjelder for:

  • Personer som har vært utsatt for grov tortur
  • Personer som har vært utsatt for overgrep av seksuell karakter eller vold i nære relasjoner
  • Personer som lider av odontofobi (sterk angst for tannbehandling)

Kontakt oss eller få henvisning

Er du over 18 år kan du selv ta kontakt med teamet i Oppland.  Leger, psykologer og annet helsepersonell kan også henvise. 

I Oppland er teamet på Tannklinikken Lillehammer.

Teamet har egen telefon og e-postadresse for kontakt:

Sist oppdatert 18.12.2017
Fant du det du lette etter?