Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

100 ideer til grønn satsing

Even Aleksander Hagen og Stian Andresen - Klikk for stort bildeMange har søkt om støtte til grønn næringslivsutvikling. 35 millioner kroner er satt av til gode ideer i Oppland.

I midten av mai gikk fylkesordfører Even Aleksander Hagen ut og tilbydde 35 millioner kroner til gode ideer for en grønn framtid i Oppland. Søknadsfristen gikk ut 30. juni.

Rådgiver i Oppland fylkeskommune, Stian Andresen, har telt igjennom søknadene og er svært fornøyd med pågangen.

Vi har fått inn litt over 100 søknader. Både fra private og fra bedrifter. Ideene spenner fra nye transportløsninger til hvordan bruke det vi i dag ser på som avfall som ressurs, sier han.

- En dugnad for klima og miljø

De 35 millionene er satt av til grønne idéer og prosjekter som kan bidra til bærekraftig verdiskaping i Oppland. Intensjonen er å fylle på med nye 15 millioner hvert år de neste tre årene.

- Tilbakemeldingene på Grønn framtid-midlene har vært overveldende. Det bekrefter at opplendingene sitter på mange grønne ideer som bare venter på å bli realisert. Nå har vi med oss Innovasjon Norge og NHO for å vurdere vegen videre, og hvordan vi skal forvalte engasjementet fra bedrifter og privatpersoner. Dette er rett og slett en dugnad for klima og verdiskaping, og jeg ser fram til fortsettelsen, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap).

Aldri før er det blitt satset så mange fylkeskommunale millioner på næringsutvikling, om vi holder de årlige bevilgningene til Innovasjon Norge utenfor.

Neste søknadsfrist er 30. september

Et viktig premiss for ordningen har vært at det skal være enkelt å søke og komme i dialog med fylkeskommunen.  Med en kort beskrivelse av ideen eller prosjektet vil de som søker bli vurdert for videre oppfølging fra fylkeskommunen.

Ordningen er lagt opp med fire søknadsfrister i &ari