Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

38 % flere søknader for 2018

Det er en stor økning i søknader om tilskudd til istandsetting av fredete bygninger i Oppland.

Bjølstad i Heidal er et av mange anlegg som har fått tilskuddsmidler. Eldhusstugu har i 2017 gjennomgått omfattende istandsettingsarbeider. - Klikk for stort bildeBjølstad i Heidal er et av mange anlegg som har fått tilskuddsmidler. Eldhusstugu har i 2017 gjennomgått omfattende istandsettingsarbeider. Tore Røbergshagen

Da søknadsfristen gikk ut 1. november 2017 var det klart at stadig flere søker om tilskudd til istandsetting av fredete hus i Oppland.

Cirka 90 søknader

Fylket har en stor andel av fredete bygninger i Norge, og Oppland fylkeskommune fordeler hvert år midler til en rekke nødvendige tiltak. For 2018 har vi mottatt snaut 90 søknader fordelt på 46 anlegg.

Har oppfordret folk til å søke

- Vi har drevet mye oppsøkende virksomhet og oppfordret folk til å søke, sier Hanne Grimstveit på Kulturarv. Hun tror dette har gitt større pågang av søknader, noe som er svært positivt.

- Nå venter vi på årets tildeling av midler fra Riksantikvaren, og håper det blir et godt år for arbeid med istandsetting av fredete hus, forteller Grimstveit videre.  

Sist oppdatert 09.02.2018
Fant du det du lette etter?