Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

991 nye fagarbeidere i Oppland

Fag og svennebrev - Klikk for stort bildeFag og svennebrev Mari Ann Ødegård Nesten ett tusen opplendinger mottar i disse dager beviset for bestått fagprøve. Vi trenger dere alle sammen. 

991 opplendinger har tatt fag-/svennebrev eller kompetansebevis det siste året, og det er en høytidelig ramme rundt hver utdeling av bevis på fullført fagutdanning. Og akkurat nå har Oppland 1591 personer ute i lære, på god vei til å bli en fagarbeider.

Yrkesfagene er avgjørende for samfunnet

- Vi  skal være utrolig glade for alle dere som har valgt en yrkesfaglig utdanning for vi trenger dere alle sammen, sier fagopplæringsleder i Oppland fylkeskommune, Jørn Olav Bekkelund.

- Skal Norge fortsette å være et velferdssamfunn må vi skape verdier. Da er det helt nødvendig at vi utdanner flere innen yrkesfag. Vi skal være stolte av at norske fagarbeidere tradisjonelt har vært blant de beste i verden. Det er et konkurransefortrinn vi må beholde, og fokuset på yrkesfaget bidrar til å styrke dette fortrinnet også i fremtiden. Fag- og svennebrevet er en solid utdanning. Et fag- og svennebrev er anerkjent over hele landet, og gir dere som mottar det en faglig tyngde, sier Jørn Olav Bekkelund.

Datoer og sted for utdeling

  • Gran, Kultursalen, Hadeland videregående skole 2.11 kl. 19.00
  • Lillehammer, Kulturhuset Banken 7.11 kl. 18.30
  • Leira, Månostugu Valdres vidaregåande skule 10.11 kl. 19.00
  • Gjøvik, Gjøvik Olympiske Fjellhall 19.11 kl. 17.00
  • Otta, Otta kulturhus 21.11 kl. 19.00
  • Vinstra, Inntunet Vinstra vidaregåande skule 30.11 kl. 19.00


Det er en høytidelig dag, så det er fint om du tar på deg finstasen.

Hvis du ikke deltar, kan fag-/svennebrevet eller kompetansebeviset hentes
ved din lokale videregående skole fra og med 15.12.

I filmen nedenfor kan du se frisørlærlingen Patryk Ziolkos vei til svennebrev:

Sist oppdatert 03.11.2017
Fant du det du lette etter?