Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Får svar før 30. september

Even Aleksander Hagen og Stian Andresen - Klikk for stort bildeAlle som har søkt om midler gjennom Grønn framtid får svar, eller er i dialog med fylkeskommunen, før neste søknadsfrist. 

I mai gikk fylkesordfører Even Aleksander Hagen ut og tilbydde 35 millioner kroner til gode ideer for en grønn framtid i Oppland.

Godt i gang

Ved utgangen av forrige søknadsfrist 30. juni var det kommet inn 101 søknader.

- Det er kjempeflott at så mange sitter inne med grønne ideer og ønsker å utvikle disse videre. Vi er godt i gang med å behandle søknadene, sier rådgiver i Oppland fylkeskommune, Stian Andresen, som administrerer ordningen.

- Alle vil få svar på søknaden sin, eller ha kommet i dialog med oss, før neste søknadsfrist 30. september, legger han til.

Stort spenn i søkerbunken

Ordningen er en lavterskelordning som skal gjøre det enkelt å komme i kontakt med fylkeskommunen.

- Det er stort spenn i både ideer og hvem som har søkt. I søkerbunken finner vi både enkeltpersoner og private bedrifter.

Det har kommet inn søknader om alt fra delingsøkonomi, bruk av nye miljøvennlige materialer i produksjon, til utvikling av helt ny teknologi.

Dialog danner grunnlag for bedre prosjekter

Det er lagt stor vekt på dialog med søkerne. Mange har allerede fått mulighet til å presentere ideen sin for fylkeskommunen. 

- Det tar noe tid, men likevel gir det søkerne større mulighet til å få frem ideene. Samtidig øker det sjansen for at det er de aller beste prosjektene som får støtte, sier Andresen.

Håper enda flere bedrifter våger å sikte høyt

En av de viktigste kriteriene for ordningen er at ideen skal bidra til utslippsreduksjon og verdiskaping.

- Jeg savner enda flere bedrifter som tør å sikte høyt. Drømmesøknaden kommer fra bedrifter med hårete mål om utslippsreduksjoner og økt konkurransekraft, avslutter Andresen.

Les tidligere saker:

35 millioner til grønn framtid
Mange ideer til grønn framtid

Publisert av Leila Øvreseth. Sist oppdatert 08.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering