Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Karriere-sammenslåing i Gudbrandsdalen

Fra forsøk til varig drift: De to karrieresentrene i Gudbrandsdalen slås sammen til Karriere Oppland Gudbrandsdal.

Fylkesutvalget vedtok tirsdag å samle de to karrieresentrene i Gudbrandsdalen under felles ledelse fra 1. februar 2018. Driften ved de to sentrene på Otta og på Vinstra fortsetter som i dag.

Karriere Oppland i Nord-Gudbrandsdal og Midt-Gudbrandsdal har blitt drevet under felles ledelse siden april 2016. Fylkesutvalget ble invitert til å samle de to sentrene allerede i juni i fjor, med samling fra 1. september 2017, men valgte den gang å utsette saken og be om ytterligere vurdering av konsekvensene.

Denne gangen var det ingen innsigelse fra politikerne, til tross for skriftlig protest fra ordførerne i Midt-Gudbrandsdal i forkant av fylkesutvalgets behandling. Vedtaket i fylkesutvalget var enstemmig.

Samordningen av karrieresentrene er ikke først og fremst et økonomisk tiltak, men et tiltak som skal bidra til utvikling, gode arbeidsmiljø og ivaretakelse av økt antall voksne med rett til videregående opplæring. For å kunne gi et kvalitativt godt tjenestetilbud til brukere trengs robuste karrieresentre med god kompetanse og tilstrekkelig kraft og ressurser, noe som ifølge fylkesrådmannen ivaretas best gjennom en sammordning av de to sentrene. Erfaringene fra prøveperioden betegnes som gode.

- Det har ikke kommet fram nye elementer i den utvidede forsøksperioden som har endret tidligere vurdering, skriver fylkesrådmannen.

Vedlegg:

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 09.01.2018
Fant du det du lette etter?