Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Lågen-planen vedtatt

Flom i Gudbrandsdalslågen - Klikk for stort bildeFylkestinget har vedtatt Regional plan for Gudbrandsdalslågen. Dermed er et langt arbeid sluttført, samtidig som et stort arbeid med å temme Lågen starter.

Arbeidet med Lågen-planen startet vinteren 2013/14. Vårflommene i 2011 og 2013 var opptakten til det omfattende planarbeidet.

- Det har vært en lang prosess, og det er godt planen nå kommer på plass. Den er viktig for de områdene som er berørt, sa Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) da fylkestinget behandlet saken onsdag.

Omfattende arbeid

Regional plan for Gudbrandsdalslågen med sidevassdrag er resultat av et omfattende arbeid med bred involvering - med styringgruppe, arbeidsgruppe og prosjektgruppe, med blant annet deltakelse fra grunneiere i hele Lågens nedbørsfelt. Resultatet har blitt omfangsrikt plandokument med tilhørende handlingsprogram, veileder og kunnskapsgrunnlag.

I forbindelse med høringsrunden kom det inn 34 uttalelser til planen. De aller fleste merknadene er positive, og det kom også flere forslag til endringer som helt eller delvis tatt til følge i den nå vedtatte planen. Samtlige kommuner og statlige instanser er positive til at Lågen skal temmes.

Temme Lågen

For det er det det handler om. Den regionale planen skal bidra til at Gudbrandsdalslågen kommer gjennom vårflommene uten de omfattende ødleggelse som har vært tidligere. Det er søkt å komme