Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nye 4,5 millioner til Flye 1389

Valdresflya - Klikk for stort bildeFylkestinget bevilger 4,5 millioner kroner til ferdigstillelse og realisering av turistanlegg på Valdresflya.

Oppland fylkeskommune har tidligere bevilget 14 millioner kroner til prosjektet "Flye 1389".

Pågått i mange år

Arbeidet med nasjonalt turistvegprosjekt på Valdresflya er ikke av nyere dato. Allerede i 2015 bevilget fylkeskommunen penger til prosjektet, som har vært innom mange mulige løsninger underveis. Den opprinnelige samarbeidsavtalen mellom fylkeskommunen, Statens vegvesen og Øystre Slidre kommune baserte seg på en kostnadsramme på 29,5 millioner kroner. Det var i realiteten bare halvparten av det som var nødvendig for å realisere det man ønsket.

Nå er planene justert og prislappen redusert - men samtidig er mye av de opprinnelige pengene brukt opp. Det gjenstår 12 millioner og det er derfor behov for ytterligere 15,5 millioner, hvor fylkeskommunens andel er 4,5 millioner kroner.

38 sitteplasser

Forslaget det nå arbeides videre med er et bygg med følgende innhold:

  • Cafe med utsikt - 22 sitteplasser ved bord og 16 benkeplasser langs sidene
  • Kjøkken med tilhørende lager
  • Soverom og bad for betjening
  • Toalett (3 WC + 1 HWC)
  • Uisolert vrimleareal
  • Overdekka avfallsrom
  • Uteområde med stoler og bord 

Kritisk til pengebruk

Anne Lise Fredlund (SV) synes prislappen er blitt høy:

- Jeg er kritisk til at det er gått ut så mye midler uten at vi har greid å komme i mål, sa hun da bevilgningen ble behandlet i fylkesutvalget 6. februar.

Svein Håvar Korshavn (H) fulgte opp med tydelig misnøye over pengebruken da saken ble endelig behandlet i fylkestinget 13. februar.

- Vi får gjøre vedtaket og håpe vi blir fort ferdige. Men vi får ikke så fryktelig mye for pengene, påpekte han.

Fylkestinget fulgte opp vedtaket i fylkesutvalget, med en skjerpet tone om kontroll med prosjektet og et tilleggsforlag om at politikerne også vil være informert om utviklinga i saken.

Vedlegg: