Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nyrenovert folkehøgskole

Toten folkehøgskole har fått en real ansiktsløftning. Et nyrenovert internat venter elevene når de inntar skolen på søndag. 

Toten folkehøgskole startet i 1882. Den eldste nåværende bygningen er fra 1921, internat og gymsal er fra 1968 og spisesal er bygd i 1997. Nå er internatet renovert, med et nybygg med 11 nye rom. Skolebygg fra 1921 og 1968 har fått nye vinduer, fjernvarme og ventilasjonsanlegg. Mesteparten av skolebyggene framstår nå som nye. Bygningsmassen er eid av Østre Toten kommune, mens Oppland fylkeskommune er skoledriver.
 

Byggeprosessen har pågått våren og sommeren 2017. Onsdag 23. august var det offisiell åpning av den nyrenoverte skolen. 

Et eksempel på godt samarbeid

Ordfører i Østre Toten kommune, Guri Bråthen, sto for den offisielle åpningen. 

- Toten folkehøgskole er en seriøs institusjon som leverer ekte utdanning innenfor trygge rammer. Som styreleder av denne flotte skolen, så vet jeg også at den er utrolig populær og har stor søkning. Det er supert at man har klart å bygge opp et så godt omdømme for sin skoledrift, sa Bråthen.

Hun påpekte videre samarbeidet mellom kommunen som bygningseier og fylkeskommunen som skoledriver. 

 - Det er et eksempel på godt samarbeid mellom kommune og fylkeskommune for å levere et spennende utdanningstilbud.

Ordføreren understreket at oppussingen er et løft for både skolen og kommunen.

Vaktmester Henning Olsen viser fram ett av de nyrenoverte elevrommene. - Klikk for stort bildeVaktmester Henning Olsen viser fram ett av de nyrenoverte elevrommene.

Bedre luftkvalitet i rommene

Rektor ved skolen, Live Hokstad, er godt fornøyd med det endelige resultatet.

- Jeg gleder meg veldig til å ønske et nytt kull velkommen til nyrenovert skole. Vi har fått et veldig godt fungerende skolekjøkken, og veldig lyse og fine lokaler for øvrig. Primært vil vi nok merke at det er mye bedre luftkvalitet i rommene, med et nytt ventilasjonsanlegg. Og at det vil være vesentlig mye bedre inneklima, både luft og varme, sier Hokstad.

- Og selv er jeg glad for at gardinene ikke lenger blafrer i vinden inne på kontoret, avslutter hun.

Publisert av Leila Øvreseth. Sist oppdatert 24.08.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering