Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppretter filmkommisjon

Fylkesutvalget gir sin tilslutning til opprettelse av filmkommisjonen Midgard Film Commission.

I første omgang er det snakk om et 3-årig prøveprosjekt, et samarbeid mellom Østnorsk Filmsenter AS og Midtnorsk Filmsenter AS for å etablere en felles filmkommisjon for Innlandet og Trøndelag.

Politikerne er altså positive, men foreløpig uten følge av penger. En sak om økonomisk tilskudd vil først komme etter at fylkesbudsjettet for 2018 er vedtatt. Det søkes om et samlet årlig tilskudd til drift på 500 000 kroner i tre år, samt et etableringstilskudd på 200 000 kroner det første året. Søknaden er basert på at både Hedmark og Oppland bidrar med hver sin halvpart av finansieringen.

- Vi har sterke miljø innen film og tv i Innlandet. Dette vil bidra til å styrke næringen, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

I søknaden heter det at prosjektperioden 2018-2020 skal legge grunnlag for en operativ og velfungerende filmkommisjon for fylkene Hedmark, Oppland og Trøndelag. Midgard Film Commission har ambisjon om å bli en ny og sterk regional filmkommisjon i norsk sammenheng. Målet er at filmkommisjonen skal være i solid drift i løpet av tre år.

Det argumenteres for at filmbransjen i Innlandet bør styrkes i en stadig sterkere konkurranse både nasjonalt og internasjonalt. Et mål er å tiltrekke seg internasjonale og større nasjonale produksjoner. En viktig oppgave vil være deltakelse på festivaler og filmmarked i inn- og utland, både for å finne potensielle filmprosjekt egnet for regionen, og for å spre informasjon og kunnskap om hva regionen har å tilby.

Vedlegg:

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 10.10.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering