Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Raufoss kjemper for katapultsenter

Fylkespolitikerne signaliserer støtte til initiativet om å etablere et katapultsenter i Raufoss Industripark.

Norsk katapult er en ordning som skal bidra til etablering og utvikling av nasjonale flerbrukssentre til nytte for norsk næringsliv. I sentrene skal bedrifter kunne teste, simulere og visualisere teknologier, komponenter, produkter, løsninger, tjenester og prosesser. Lett tilgang til ekspertise, utstyr og hensiktsmessige lokaler skal gjøre veien fra konseptstadiet til markedsintroduksjon enklere.

Norsk katapult er utlyst som en åpen konkurranse i to trinn. Endelig tildeling skjer 20. oktober 2017.

Raufoss-miljøet har klare ambisjoner om å bli med, og ønsker å etablere Norwegian Manufacturing Technology Center i industriparken. Senteret vil ha et investeringsbehov i størrelsesorden 120 millioner kroner.

Fylkesutvalget vedtok tirsdag støtte til et katapultsenter på Raufoss. I denne omgang handlet det ikke om størrelsen på beløp, men et tydelig signal om at Oppland fylkeskommune vil bidra på finansieringssiden. Det vil kunne styrke søknaden til Raufoss-industrien.

Fylkeskommunen har vært en viktig medspiller for industrimiljøet på Raufoss, blant annet fram mot NCE-status, og det signaliseres vilje til å bidra økonomisk på minimum samme nivå som tidligere.

Vedlegg:

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 24.08.2017
Fant du det du lette etter?