Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

- Svikter bredbåndsutbyggingen

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap). - Klikk for stort bildeFylkesordføreren er skuffet over at regjeringen svikter bredbåndssatsingen og at de nok en gang kutter i de frie midlene til bruk i distriktene.

I dag 12. oktober 2017 la regjeringen fram statsbudsjettet for 2018. Her kan du se regjeringens oversikt over Oppland.

Reduserte inntekter

I statsbudsjettet kuttes det nok en gang i posten for distriktsmidler. Dette er penger fylkeskommunen skal kunne bruke fritt i distriktene. Regjeringen foreslår en bevilgning på 154,4 millioner kroner til alle fylkene. Dette er en nedgang på 218,6 millioner fra saldert budsjett i 2017.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) mener statsbudsjettet svekker fylkeskommunens mulighet til å være en aktiv samfunnsutvikler og at det ikke samsvarer med regjeringens ønske om å slå sammen fylkene.

Forslaget legger også opp til en reduksjon i fylkeskommunens generelle frie inntekter i forhold til det som har vært forespeilet tidligere, bla gjennom Kommuneproposisjonen som ble behandlet av Stortinget i mai i år.

- Dette er et kraftig kutt fylkeskommunens inntekter. Statsråd Jan Tore Sanner snakker om at nye og sammenslåtte fylkeskommuner skal få større muskler og være en interessant samarbeidspartner for kommuner og næringsliv. Det er ikke i tråd med det som leveres i dette budsjettet. Statsbudsjettet undergraver regjeringen fylkeskommunens rolle som utviklingsaktør, sier Hagen.

Skuffende lite til bredbånd

Fylkesordføreren reagerer også kraftig på at det bevilges alt for lite til bredbåndsutvikling.

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å bevilge 69,7 millioner kroner til bredbåndsutbygging. Dette er til områder der det ikke er kommersielt grunnlag for utbygging.

- Dette er en halvering av de statlige bredbåndsmidlene og er skuffende lite. Utbygging av bredbånd i større deler av Oppland er essensielt for bo- og næringsutviklingen i vårt fylke. Stortinget har en stor jobb foran seg for å gjøre statsbudsjettet mer distriktsvennlig, sier Hagen.

Fylkesordføre