Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

- Tidlig ut i jobb og lønn i læretida

Yrkesfagenes år 2018 ble sparket i gang i dag. 10.-klassinger fikk høre fra yrkesfagelever hvorfor de vil bli fagarbeidere. 

Regjeringen har valgt å fronte yrkesfag gjennom Yrkesfagenes år 2018, som er en nasjonal kampanje for å fremme yresfagelig utdanning. World Skills Norway har fått i oppgave å organisere kampanjeåret med oppstart 1. februar.

I Oppland gikk startskuddet for Yrkesfagnes år 2018 ved Åretta ungdomsskole i Lillehammer. Her fikk elever i 10. klasse vite mer om hvorfor yrkesfag er et godt valg. Arrangementet ble ledet av fagopplæringsleder, Jørn Olav Bekkelund, som også er kampanjeansvarlig i Oppland fylkeskommune.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) var først ut på programmet.

- Dere står nå foran viktige valg. Jeg valgte selv studiespesialiserende, men skulle jeg valgt opp igjen i dag, hadde jeg valgt yrkesfag. Er dere usikre på hva dere skal velge er yrkesfag et trygt valgt. Med et fagbrev i hånda er man sikra jobb og kan senere vurdere mer skolegang, sa Hagen til en lyttende forsamling av 10. klassinger.