Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Trafikksikkerhetsprisen 2017

Læringssenteret i Ringebu er tildelt trafikksikkerhetsprisen i Oppland for 2017.

Gunnar Tore Stenseng, leder i Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg, delte ut trafikksikkerhetsprisen for 2017 til Ringebu læringssenter. Daglig leder ved læringssenteret, Ragnhild Hemstad (t.h.), og Bjørg Bråten Knuts, som startet arbeidet med trafikksikkerhet ved senteret allerede i 2009, mottok prisen under ulykkesmarkeringa i Øystre Slidre tirsdag kveld. - Klikk for stort bildeGunnar Tore Stenseng, leder i Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg, delte ut trafikksikkerhetsprisen for 2017 til Ringebu læringssenter. Daglig leder ved læringssenteret, Ragnhild Hemstad (t.h.), og Bjørg Bråten Knuts, som startet arbeidet med trafikksikkerhet ved senteret allerede i 2009, mottok prisen under ulykkesmarkeringa i Øystre Slidre tirsdag kveld. Per Kollstad, Statens vegvesen Prisen ble delt ut i Valdres tirsdag kveld, i forbindelse med den årlige ulykkesmarkeringen til Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

Læringssenteret i Ringebu har i flere år arbeidet for å gjøre innvandrere tryggere i trafikken. Senteret, som gir norskopplæring og andre kurs til innvandrere i kommunen, har hatt trafikksikkerhet som en del av undervisningsprogrammet helt siden 2009.

Arbeidet representerer et viktig bidrag både til trafikksikkerhet og integrering, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

Pionerarbeid

Innvandrere har gjerne ikke de samme kunnskapene og holdningene til trafikksikkerhet som norskfødte, som får opplæring på dette området allerede fra barnehagen av. En studie fra Transportøkonomisk Institutt viser at innvandrer med ikke-vestlig bakgrunn har betydelig høyere ulykkesrisiko enn norskfødte trafikanter. I tillegg har innvandrere på grunn av manglende norskkunnskaper ekstra utfordringer under føreropplæringen på veien mot førerkort.

Ringebu læringssenter har i flere år gjennomført trafikksikkerhet som en del av opplæringen, med et årlig opplegg rettet mot både barn, unge og voksne innvandrere som blir bosatt i kommunen. Læringssenteret har gitt innvandrere kunnskaper om og holdninger til trafikkregler og trafikksikkerhet i språkgrupper, gjennomført kveldskurs som forberedelse til teoriprøven, arrangert trafikksikkerhetsdager med fokus på bilbelte/sikring av barn i bil, refleks, sykkelhjelm og vedlikehold av sykler, arrangert trafikkløype i sentrum og gjennomført ekskursjoner.

FTU-leder Gunnar Tore Stenseng betegner arbeidet til Ringebu læringssenter for pionerarbeid.

- De ansatte ved senteret har gjennom målrettet arbeid tatt ulykkesrisikoen blant ikke-vestlige innvandrer på alvor, mener han.

Har ingen å miste