Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Viking på Mjøsa

Elevene synes det er veldig moro å få ro vikingskipet Mjøsen Lange. - Klikk for stort bildeMer enn 600 sjetteklassinger fra Gjøvik og Toten har fått se og føle på kroppen hvordan vikinger levde ved Mjøsa for tusen år siden. 

Elevene synes det er veldig moro å få ro vikingskipet Mjøsen Lange. - Klikk for stort bildeElevene synes det er veldig moro å få ro vikingskipet Mjøsen Lange. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Det er Mjøsmuseet som står bak kulturarvproduksjonen "Viking på Mjøsa", som foregår i museet og ved vannkanten på Kapp.

Heldagsopplegget blir tilbudt skolene via Den kulturelle skolesekken og er finansiert av Oppland fylkeskommune. Elevene deles inn i grupper og er innom flere poster i løpet av dagen. De følger oppmerksomt med på alt som blir sagt, og tilbakemeldingene fra lærerne er at det er veldig positivt at de får ta del i og prøve ut ting selv.

Under følger en billedserie som viser noen av aktivitetene under "Viking på Mjøsa".

Det er mange ulike poster elevene er innom under Viking på Mjøsa-dagen. - Klikk for stort bildeDet er mange ulike poster elevene er innom under Viking på Mjøsa-dagen. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Ansatte og innleide ved Mjøsmuseet kledd i flotte vikingantrekk for anledningen. - Klikk for stort bildeAnsatte og innleide ved Mjøsmuseet kledd i flotte vikingantrekk for anledningen. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Tor Jacobsen fra restauranten Ditlevines utsikt ved Stenberg museum serverer kulturhistorisk mat, blant annet vikingbrød, tørket speket elgehjerte og mynte-te. - Klikk for stort bildeTor Jacobsen fra restauranten Ditlevines utsikt ved Stenberg museum serverer kulturhistorisk mat, blant annet vikingbrød, tørket speket elgehjerte og mynte-te. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Hos smeden Halvor Kihle Schjønsby fikk elevene prøve seg i smia. Siri Hjelsvold spilte en britisk, barbeint trell fra England. Hun tok med seg elevene og hentet ved til smeden. - Klikk for stort bildeHos smeden Halvor Kihle Schjønsby fikk elevene prøve seg i smia. Siri Hjelsvold spilte en britisk, barbeint trell fra England. Hun tok med seg elevene og hentet ved til smeden. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Spennende å få prøve pil- og bueskyting. - Klikk for stort bildeSpennende å få prøve pil- og bueskyting. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Elevene lærer at vikinger flest var vanlige folk som blant annet jobbet med handel og landbruk. Bare enkelte av dem var ute på tokt og plyndring.  - Klikk for stort bildeElevene lærer at vikinger flest var vanlige folk som blant annet jobbet med handel og landbruk. Bare enkelte av dem var ute på tokt og plyndring. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune Inger Christine Årstad har regien for produksjonen, og deltok selv med formidling. Hun spilte en rik enke fra gården Stabo. - Klikk for stort bildeInger Christine Årstad har regien for produksjonen, og deltok selv med formidling. Hun spilte en rik enke fra gården Stabo. Carina Gjelsvik/Oppland fylkeskommune Kulturarvprodusent Carina Gjelsvik og arkeolog Nina Hildre ved Stabosteinen som ble funnet på gården Stabo ved Lena i 1884. Steinen er ca. 1400 år gammel og er blitt restaurert og flyttet til Mjøsmuseet. - Klikk for stort bildeKulturarvprodusent Carina Gjelsvik og arkeolog Nina Hildre ved Stabosteinen som ble funnet på gården Stabo ved Lena i 1884. Steinen er ca. 1400 år gammel og er blitt restaurert og flyttet til Mjøsmuseet. Elin Bjørnstad/Oppland fylkeskommune

 

Sist oppdatert 11.09.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering