Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vil til Frankfurt

Oppland fylkeskommune vil være med som hovedsamarbeidspartner i prosjektet Frankfurt 2019, verdens største bokmesse.

Norge er utpekt som gjesteland ved den internasjonale bokmessen i Frankfurt i 2019. Som gjesteland får Norge en egen paviljong, men vel så viktige er arrangement i hele Tyskland gjennom hele året.

Hensikten er å synliggjøre og eksportere norsk litteratur og kultur til Tyskland, og dette er den største satsningen av denne typen Norge noen gang har gjort. Regjeringen har satt av 30 millioner kroner og kronprinsesse Mette Marit er ambassadør for prosjektet.

Inngangsprisen for å bli hovedsamarbeidspartner er 1,5 millioner kroner, men den totale kostnaden vil bli betydelig større.

Det er mulig å være tilknyttet arrangementet i mindre skala, men fylkesrådmannen vil gå all in:

- Skal prosjektet få mest mulig verdi, må vi være synlige under hele arrangementet, gjennom hele året, over hele Tyskland. Vi har mye å vise fram, og vi har mye å vinne på å være tilknyttet arrangementet som hovedsamarbeidspartner, skriver fylkesrådmannen, og mener at reiselivsnæringen vil kunne få et løft gjennom dette.

Politikerne var enige og samstemte:

- En spennende sak, og et komplement at vi er blitt spurt om å være med, mente Aud Hove (Sp).

- Men det er viktig at det blir hele Oppland, og ikke bare litteraturbyen Lillehammer, påpekte Kari-Anne Jønnes (H).

Halvard Klevmark (MdG) fulgte opp med diktlesing...

Fylkesutvalgets vedtak tirsdag var kun en viljeserklæring. Fylkesrådmannen kommer tilbake med en sak om hvilke satsingsområder som er mest aktuelle og finansieringsplan første halvår 2018.

Vedlegg:

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 21.11.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering