Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Valg 2015

Valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget er mandag 14. september 2015. Enkelte kommuner holder også valg søndag 13. september. 

Både registrerte politiske partier og andre grupper kan stille liste ved valg. Fremgangsmåten er at de utarbeider forslag til valgliste, som så skal godkjennes av valgmyndighetene. Listeforslaget inneholder navnet på de kandidatene som stiller til valg for partiet/gruppen.

Hvem har stemmerett?

Norske statsborgere som fyller 18 år innen utgangen av valgåret, og som er/har vært folkeregisterført som bosatt i Norge, har stemmerett ved stortingsvalg.

Alle som er stemmeberettiget ved stortingsvalg har stemmerett ved kommunestyre- og fylkestingsvalg. I tillegg har nordiske statsborgere (Sverige, Island, Danmark, Finland) stemmerett dersom de ble registrert som bosatt i Norge senest 30. juni i valgåret. Andre utenlandske statsborgere har stemmerett dersom de har stått innført i folkeregisteret som bosatt i landet sammenhengende de siste tre årene før valgdagen.

Hvor kan du stemme?

På valgdagen 14. september 2015 må du stemme i den kommunen du er manntallsført i (den kommunen du i folkeregisteret er registrert som bosatt i pr. 30. juni 2015).

Skal du forhåndsstemme, kan du gjøre det i hvilken som helst kommune fram til og med 11. september. Dersom du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din, vil stemmen automatisk bli sendt til hjemkommunen.

Sist oppdatert 09.06.2017
Fant du det du lette etter?