Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

En ny region - Hedmark og Oppland?

Politikerne har fått det de bestilte: Utredningen "En ny region - Hedmark og Oppland?" er nå sendt ut på høring.

Det er mange spørsmål utredningen ikke gir svar på, men den er det beslutningsgrunnlaget politikerne vil ha på bordet når fylkestingene i Hedmark og Oppland skal gjøre sine vedtak i midten av desember.

Etter at fylkestingene vedtok sin bestilling i juni, har en administrativ arbeidsgruppe - bestående av representanter fra begge fylkeskommunene - arbeidet på spreng for å få fram beslutningsgrunnlaget politikerne trenger for å si ja eller nei til videre arbeid med mål om sammenslåing av de to fylkeskommunene. Det er lagt opp til at begge fylkestingene skal fatte sine vedtak 14. desember.

Men det er flere sentrale spørsmål utredningen ikke omfatter:

  • Politisk organisering og styringsform
  • Administrativ struktur
  • Juridiske problemstillinger

En rekke økonomiske forhold berøres heller ikke i utredningen, og vil måtte utredes i etterkant av et prinsippvedtak om sammenslåing.

Utredningen er nå sendt på høring til kommunene i Oppland, med 18. november som frist for innspill. I neste omgang vil fylkesrådmannen komme med sin tilrådning til fylkestinget.

Vedlegg

Publisert av Halvor Løkken. Sist oppdatert 19.04.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering